Mainos

Tukholmassa valtava rottaongelma – tuholaisia kolme kertaa ihmisiä enemmän

Tuhkolmassa kärsitään valtavasta rottaongelmasta, kertoo Dagens Nyheter -lehti. Rotista tehtyjen ilmoitusten määrä on lisääntynyt peräti 30 prosentilla kuluvan vuoden aikana.

Rotat ovat ongelma monissa paikoissa Ruotsissa, mutta pääkaupungin tilanne on muuhun maahan verrattuna huonoin. Pahin tilanne Tukholmassa on lehden mukaan kaupunkilaisten tekemien ilmoitusten perusteella aivan kaupungin keskustassa sijaitsevalla Östermalmilla.

Tukholmassa arvioidaan elävän tällä hetkellä 2 800 000 rottaa, kun taas ihmisiä kaupungissa asuu 928 122.

Tukholman kaupungin tuhoeläintorjuja Tommy Tuvunger kertoo, että rottien raju lisääntyminen johtuu siitä, että aiemmin käytettyä tehokasta tuholaismyrkkyä ei ole enää saatavilla.

– Aine loppui viime kesänä ja tulokset alkavat näkyä nyt.

Aiemmin käytetty aine oli koostumukseltaan kuin vehnäjauhoa ja väriltään vaaleansinistä. Tuholaistorjujat levittivät ainetta rottien kulkuväylille. Kun eläimet juoksivat alueen läpi, jauhetta levisi eläinten turkkiin ja jalkoihin.

– Rotat ovat erittäin hygieenisiä. Ne puhdistivat jalkansa ja turkkinsa nuolemalla ja kuolivat tätä kautta aineeseen. Kokonainen rottayhdyskunta saattoi kuolla viikossa, Tuvunger kuvaa aiempaa rottien torjuntaa.

Nyt tuholaistorjunnassa on käytössä niin sanottuja syöttiasemia. Ne ovat pieniä laatikoita, joihin rotat pääsevät sisään.

– On kovin vaikea saada rottia syömään myrkkyä. Rotille on valtavasti ruokaa tarjolla kaupungissa. Kaupunki on kuin valtava voileipäpöytä. Kumman itse valitsisit, jos olisit rotta, puoliksisyödyn makkaran vai muutaman myrkytetyn vehnänjyvän, Tuvunger kuvaa rottien torjunnan haasteita. 

Myös New Yorkissa kärsitään rottaongelmasta. Näin asiasta uutisoitiin toukokuussa 2015:

2:03

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.