Tuijotatko älypuhelintasi zombina? Kiinassa siitä voi nyt saada sakot

2:29
Hollannissa on kehitetty liikennevalot kännykän käyttäjille

Kiinalaisessa Wenzhoun kaupungissa on jaettu sakot älypuhelimen kanssa kävelemisestä. Ideaa on pidetty hyvänä.

Kiinalaisessa Wenzhoun kaupungissa on jaettu sakot älypuhelimen kanssa kävelemisestä. Pelkäksi neiti Huksi nimetty nainen sai sakot, koska tuijotti puhelintaan ylittäessään tietä, kertoo BBC. Sakkosumma oli hieman yli euron luokkaa.

Alueella on vuonna 2019 otettu käyttöön uusi säännöstö, joka kieltää "aktiviteetit, jotka vaikuttavat muihin ajoneuvoihin tai jalankulkijoihin".

Kansa toivoo suurempia sakkoja 

Sakot ovat saaneet ilahtuneen vastaanoton paikallisilta, ja niitä on kiitelty kiinalaisessa sosiaalisen median palvelu Weibossa. Osa toivoo, että sakot saataisiin käyttöön "maanlaajuisesti"; toisten mielestä euron sakkosumma on liian pieni ja sakko pitäisi nostaa kymmenkertaiseksi.

– Mielestäni tämä on hyvä juttu, mutta luulen, että minulla on suuri riski saada tämä rangaistus, eräs kommentoija tunnustaa.

Osa on myös hämmentynyt siitä, missä tilanteissa sakkoja jaellaan.

– Jos olen suojatiellä ja joku soittaa, eikö minun pidä vastata puhelimeen? Samalla, kun hylkään puhelun, on tavallista katsoa alas puhelimeen. Onko se sallittu? eräs käyttäjä pohti.

Ongelma useissa maissa

Saksassa älypuhelimen kanssa hortoilulle on oma sanakin, smombies, joka tulee sanoista smartphone zombies, älypuhelinzombit.

Lähteet: BBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja