Tuija Piepponen palaa Salattuihin elämiin yli vuosikymmenen tauon jälkeen – näyttelijä kertoo kohtaamisesta, jossa hänet tunnistettiin "Sallan äitinä"

1:14
Salkkarit-tähti Tuija Piepponen meni komentamaan ikkunansa alla möykkääviä nuoria – reaktio huvitti näyttelijää

Mirja "Mirkku" Mattila palaa Salattuihin elämiin yli vuosikymmenen kestäneen tauon jälkeen.

Eräs vanha hahmo löytää Salatut elämät -sarjan kevätkaudella tiensä takaisin Pihlajakadulle, kun Salla Mattilan äiti Mirja "Mirkku" Mattila saapuu takaisin tyttärensä hoteisiin. Mirkku nähtiin sarjassa viimeksi vuonna 2009, kun ravintola Kentauri räjähti kesken Sallan ja Ismon hääjuhlien.

Mirkkua näyttelevä Tuija Piepponen kertoo MTV Uutisille nauraen, että kun Kentauri räjähti, luulivat jotkut hänen kuolleen oikeasti.

Näyttelijä kertoo palaavansa Salkkareihin "riemullisissa tunnelmissa".

– Syystä että tämän pitkän kuivan kauden jälkeen, joka kaikilla taiteilijoilla on ollut, on ihana päästä tekemään vähän semmoista jatkuvampaa työtä, hän kertoo.

Mirkku-hahmon löytäminen monen vuoden tauon jälkeen ei tuottanut Piepposelle ongelmia.

– Kässärin tekijä on kyllä oivaltanut niin hyvin sen koko Mirkun luonteen ja sitten sitä yhdistettynä meikäläisen tämmöisen luonteen kanssa. Ihmettelin, että tunteekohan se minut. Siinä on semmoisia hyviä kiinnekohtia, jatkumoa edellisestä, hän kertoo.

Piepponen kuvailee Mirkun olevan kiehtova hahmo näytellä.

– Siinä on, sanotaanko, näyteltävää. Se tekee aina mielen iloiseksi, hän sanoo.

Piepponen ounastelee, että Mirkun elämässä on tapahtunut muutos, jonka vuoksi hän palaa Sallan luo. Hahmonsa tulevaisuudesta hänellä ei ole vielä kuin arvauksia.

– Voin vain arvailla ja toivoa parasta tälle ihmiselle, mutta tämä on sellainen ihminen, joka rämpii mokasta toiseen.

Kun Piepposen puhelin pärähti muutamia kuukausia sitten soimaan, luuli hän aluksi soittajan olevan lehtimyyjä. Näyttelijä yllättyi, kun kaupittelun sijaan puhelimesta kajahtikin pyyntö palata takaisin Salattuihin elämiin.

– Olin muka semmoinen tyynen rauhallinen, mutta oikeasti hyppäsin kattoon, Piepponen kertoo.

Piepponen toivoo voivansa tehdä Mirkun roolin niin, että se antaa ymmärrystä ja selittää hahmon toimintaa ja käytöstä. Että siitä tulisi ikään kuin elävä, oikea ihminen.

Hän kertoo soveltavansa samankaltaista ajatusta kaikessa tekemässään taiteessa, oli kyse sitten taulujen maalaamisesta tai näyttelemisestä.

– Minä toivon, että ihmiset pääsisivät sisälle siihen, mitä ajatellaan ja mitä elämä on ja mitä me kuvaamme, että se menee perille.

Katso alla olevalta videolta, kun Piepponen kertoo Mummodiskosta. Yllä olevalla videolla näyttelijä kertoo mieleenpainuvasta kohtaamisesta nuorisojoukon kanssa.

1:03

Salatut elämät arkisin klo 19.30 mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla! Jaksot katsottavissa viikkoa ennen C Moressa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja