Intian vuosikausiin tuhoisimmassa junaturmassa kuollut 120

Intiassa yli 100 kuollut ja ainakin 150 loukkaantunut junaturmassa 1:08

Pohjois-Intiassa on raivattu tuhoisan junaturman jälkiä. Raivaustöiden edetessä on selvinnyt, että ainakin 120 ihmistä on kuollut ja parisataa loukkaantunut varhain sunnuntaina tapahtuneessa turmassa.

Monet matkustajista olivat unessa, kun 14 pikajunan vaunua suistui kiskoilta Uttar Pradeshin osavaltiossa lähellä Kanpurin kaupunkia.

– Heräsin yhtäkkiä noin klo 3.10 ja tunsin tärinän. Juna pysähtyi kirskuen, junassa matkustanut Yaqoob Ahmed kertoi Hindustan Times -lehdelle sairaalassa.

-– Yhtäkkiä rusennuin ihmisjoukon alle – kaikki huusivat apua.

Paikallisen median mukaan juna oli täynnä perheitä, monet matkalla häihin. Intiassa on parhaillaan menossa hääsesonki, ja junassa oli tiettävästi myös yksi hääseurue.

Hengissä säilyneet etsivät epätoivoisesti omaisiaan. Myös junan lähtöasemalle kokoontui ihmisiä, joilla monilla oli mukana junassa olleiden läheisten kuvia. 

Raideverkko huonossa kunnossa 

Hindustan Timesin mukaan kuolonuhreja on ainakin 120. Useilla kymmenillä oli vakavia vammoja.

Onnettomuus on vuosikausiin tuhoisin Intian raiteilla. Syy oli sunnuntaina hämärän peitossa. The Times of India -lehti kertoi nimettömien lähteiden perusteella, että syyksi epäillään raiteen murtumista. Raideliikenteestä vastaava ministeri Suresh Prabhu määräsi turmasta heti tutkinnan.

Juna on Intiassa käytetyin kulkuväline pitkien matkojen taittamiseen. Rataverkko on kuitenkin huonossa kunnossa, ja kuolemaan johtavia onnettomuuksia tapahtuu suhteellisen usein.

Yöjuna suistui raiteiltaan Intiassa – yli sata kuoli 0:37

Vuodelta 2012 peräisin olevan viranomaisraportin mukaan rautateillä kuolee vuosittain lähes 15000 ihmistä. Raportti kuvasi kuolemia vuosittaiseksi joukkomurhaksi.

Pääministeri Narendra Modin hallinto on lupaillut miljardeja raideverkon modernisoimiseen lähivuosina. Tarkoitus on tehdä liikenteestä turvallisempaa ja nopeampaa.

Lue myös:

    Uusimmat