Yli 200 kuollut junaturmassa Intiassa

Ensimmäiset kuvat turmapaikalta: Ainakin 50 on kuollut ja 300 loukkaantunut junatörmäyksessä Intiassa 0:56
Ensimmäiset kuvat turmapaikalta: Ainakin 50 on kuollut ja 300 loukkaantunut junatörmäyksessä Intiassa

Onnettomuudessa oli mukana kaksi matkustajajunaa ja yksi raiteille pysäköityneenä ollut tavarajuna.

Intian tuhoisassa junaturmassa on saanut surmansa ainakin 233 ihmistä ja noin 900 on loukkaantunut, kertovat viranomaiset Reutersin mukaan.

Palopelastustoiminnan pääjohtaja Sudhanshu Sarangi on sanonut, että vakavia vammoja saaneita on paljon ja monilla on päävammoja.

Pelastustyöt jatkuvat Sarangin mukaan onnettomuuspaikalla ainakin vielä muutaman tunnin ajan.

Indian Railways -yhtiön toimitusjohtajan Amitabh Sharman mukaan turmassa oli mukana kaksi matkustajajunaa ja yksi raiteille pysäköityneenä ollut tavarajuna. Hän kuvailee matkustajajunien olleen aktiivisessa osassa onnettomuudessa.

Junaturma tapahtui perjantaina Intian itäosassa Odishan osavaltiossa sijaitsevassa Balasoressa, parinsadan kilometrin päässä osavaltion pääkaupungista Bhubaneswarista.

Osavaltion pääsihteerin Pradeep Jenan mukaan noin 850 loukkaantunutta on lähetetty sairaalahoitoon.

Matkustajia edelleen loukussa junanvaunujen alla

Indian Railwaysin Sharman mukaan kuolonuhrien ja loukkaantuneiden määriä on vaikea arvioida. Useiden matkustajien on kerrottu olevan edelleen loukussa vaurioituneiden junanvaunujen alla.

Balasorelainen lääkäri on kertonut AFP:lle, että onnettomuuspaikalle on lähetetty kiireellisesti lääkäreitä ja muuta hoitohenkilökuntaa.

Osavaltion pääsihteerin kanslian edustaja SK Panda on arvioinut, että pelastustyöt jatkuvat ainakin lauantaiaamuun. Hänen mukaansa kaikki suuret julkiset ja yksityiset sairaalat aina osavaltion pääkaupunkia myöten on valjastettu auttamaan turman uhreja.

Pandan mukaan onnettomuuspaikalle on lähetetty ainakin 75 ambulanssia ja useita busseja kuljettamaan loukkaantuneita. Pelastajia ja lääkintähenkilökuntaa on lähetetty paikalle myös muista osavaltioista.

Junaturmat yleisiä, mutta turvallisuus raiteilla parantunut

Intian median kuvissa näkyi muun muassa kuvia raiteiden viereen kaatuneesta junasta, josta paikalliset asukkaat yrittivät kiskoa ihmisiä turvaan.

Yksi junan matkustajista kertoi olleensa unessa kun onnettomuus sattui ja heränneensä sen jälkeen jäätyään loukkuun noin kymmenen muun matkustajan alle. Hän onnistui kuitenkin ryömimään ulos vaunusta varsin vähäisin vammoin.

Intian pääministeri Narendra Modi lähetti surunvalittelunsa omaisille.

–  Tällä surun hetkellä ajatukseni ovat surevien perheiden luona. Tervehtykööt loukkaantuneet pian. Olen keskustellut rautatieministeri Ashwini Vaishnawin kanssa saadakseni tietoja tilanteesta, Modi kirjoitti Twitterissä.

Vaishnaw on sanonut kiiruhtavansa onnettomuuspaikalle.

Intiassa on ollut vuosien saatossa lukuisia junaturmia, mutta raideliikenteen turvallisuus on kehittynyt merkittävästi viime vuosina mittavien sijoitusten ja teknologisten päivitysten myötä.

Lue myös:

    Uusimmat