Tuhlaatko turhaan tuhansia euroja vuodessa?

Vuosi vaihtuu ja moni luopuu jälleen tupakasta, alkoholista ja roskaruoasta. Oletko kuitenkaan koskaan tullut laskeneeksi, kuinka paljon paheesi maksavat sinulle vuodessa? Myös muilla pienillä muutoksilla voi olla suuri merkitys kokonaiskustannusten kannalta.

Pennissä on miljoonan alku, sanotaan, ja vanha sananlasku pitää taatusti paikkansa pienten tottumusten kohdalla.

Makuja-osio uutisoi vastikään Ehkäisevän päihdetyön Tipaton.fi-sivustosta, jonka avulla voi laskea henkilökohtaisen alkoholinkäyttönsä vuosikustannukset.

Juomalla esimerkiksi neljä oluttuoppia viikossa tulee käyttäneeksi hieman yli tuhat euroa vuodessa alkoholiin. Rahaa saa reippaasti kulumaan myös muihin paheisiin – polttamalla viisi askia savukkeita viikossa, sauhuttelet vuodessa 1 200 euroa taivaan tuuliin.

Kulutuskäyttäytymisestä kannattaa karsia myös muita turhia menoja: Esimerkiksi luopumalla päivittäisestä 5 euron heräteostoksesta säästää vuodessa 1 680 euroa – se on suuri summa käytettäväksi tavaroihin, joita et tarvitse.

Näin pienet muutokset näkyvät rahapussissasi

  • Pienet heräteostokset: Jos normaalisti käytät 10 euroa viikossa heräteostoksiin, tuhlaat vuodessa 520 euroa vuodessa tavaroihin, joita et tarvitse.
  • Kahvilasta ostettu take away -kahvi: Jos ostat viisi kertaa viikossa 4 euron erikoiskahvin kahvilasta, maksaa se viikossa 20 euroa ja vuodessa 960 euroa.
  • Käyttämättä jääneitä tai turhaan ostettuja vaatteita 50 eurolla kuukaudessa: 600 euroa vuodessa
  • Roskaruoan syönti: Neljä 10 euron hampurilaisateriaa viikossa maksaa 40 euroa, vuodessa summa on 1920 euroa vuodessa.
  • Tupakanpoltto: Jos poltat 5 askia tupakkaa viikossa, maksaa se sinulle keskimäärin 100 euroa kuukaudessa. Vuodessa summa on jo huikeat 1 200 euroa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja