Mainos

Tuhkarokkoon altistuneita jopa 300 - THL antoi ohjeet samoilla kulkuneuvoilla matkustaneille

Savonlinnan tuhkarokkotapauksessa taudille altistuneiden määrä on kasvanut, mutta uusia tartuntoja ei ole ilmaantunut.

Savonlinnan keskussairaalassa oli viime viikolla tuhkarokon vuoksi hoidettavana italialaismies. Mies kotiutettiin viime lauantaina.

-Altistuneiden määrä on suurempi kuin mitä aiemmin ajattelimme ja hajaantunut koko Suomen alueelle sekä lähimaihin. Matemaattisesti ajatellen uusia tartuntoja pitäisi tulla, mutta emme tiedä missä, Mikkelin ja Savonlinnan keskussairaalan infektioylilääkäri Sakari Vuorinen kertoo.

Leirikeskuksessa, jossa mies oleskeli, kerrottiin aiemmin olleen samaan aikaan 140 ihmistä. Nyt määrä on Vuorisen mukaan tarkentunut 210:een. Kaikkiaan altistuneita olisi Vuorisen mukaan 200-300.

Suurin osa uusista tapauksista tulee ilmi heinäkuun 7. päivään mennessä, mutta Vuorisen mukaan itämisaika voi pitkittyä kolmeenkin viikkoon.  

THL antoi ohjeita tuhkarokkopotilaan kanssa matkustaneille

​​​​​​​

Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen tietojen mukaan tuhkarokkoon sairastunut matkusti  junalla sunnuntaina 25.6.2017 klo 10:00-10:23 Punkaharjulta Parikkalaan ja klo 10:32-13:40 Parikkalasta Helsinkiin. 

-Kaksi aikaisemmin saatua MPR-rokotetta antaa hyvän suojan tuhkarokkoa vastaan.

-Tuhkarokon sairastanut ei tarvitse rokotusta. 

-Henkilöä, jonka rokotussuoja on vajaa, suositellaan ottamaan yhteyttä omaan terveyskeskukseen rokotussuojan täydentämiseksi. 

Lähde: THL

Lisäksi hän matkusti samana päivänä Tallinkin laivalla klo 16:30-18:30 Helsingistä Tallinnaan. Matkustaessaan hän on mahdollisesti tartuttanut tuhkarokkoa.

Henkilöitä, jotka ovat matkustaneet kyseisillä junilla tai laivalla, kehotetaan tarkistamaan, onko oma suoja kunnossa.

Tuhkarokkoon sairastuneen ensioireita ovat korkea kuume ja hengitystieoireet. Ihottuma alkaa 3-5 vuorokauden kuluttua ja kestää runsaan viikon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja