Tuhansia lentoja peruttu Yhdysvaltain talvimyrskyn vuoksi: Valmiussuunnitelma otettu käyttöön kuudessa osavaltiossa

USA:n talvimyrsky voi kehittyä jopa"pommisykloniksi"– meteorologi avaa sääilmiötä 5:58
Yhdysvaltain talvimyrsky voi kehittyä jopa "pommisykloniksi" – meteorologi avaa sääilmiötä

Yhdysvalloissa on peruttu tuhansia lentoja voimakkaan talvimyrskyn kääntäessä päälaelleen monien joulun matkasuunnitelmat. Matkantekoa vaikeuttavat rankat lumisateet, ulvovat tuulet ja pureva pakkanen.

Lentoliikennettä seuraavan FlightAware-sivuston mukaan pelkästään torstailta on peruttu yli 2 400 lentoa, ja perjantain osaltakin oli Suomen aikaa ennen aamuviittä tiedossa reilut 2 300 peruttua lentoa.

Lisäksi Yhdysvalloissa on torstaina ollut myöhässä liki 8  000 lentoa.

Ainakin viidessä osavaltiossa, Kentuckyssa, Missourissa, Oklahomassa, Georgiassa ja Pohjois-Carolinassa, on jo otettu käyttöön valmiussuunnitelmia.

"Tämä tulee olemaan voimakas myrsky"

Paikallista aikaa torstaina New Yorkin kuvernööri Kathy Hochul kertoi julistavansa osavaltioon hätätilan, joka astuu voimaan aikaisin perjantaiaamuna.Tviitissään Hochul kertoi myös rajoituksista rekkaliikenteeseen sekä perjantaina alkavista tiesuluista osavaltion länsiosissa.

– Tämä tulee olemaan voimakas myrsky, mutta me selviämme tästä, jos newyorkilaiset kuuntelevat varoituksia, ryhtyvät varotoimiin ja ovat varovaisia, Hochul kirjoitti.

Presidentti Joe Biden on kehottanut ihmisiä huomioimaan paikallisten viranomaisten varoitukset.

Kylmin joulu vuosikymmeniin

Meteorologien mukaan talvimyrsky saattaa tuoda Yhdysvaltoihin kylmimmän joulun vuosikymmeniin. Lämpötilat saattavat sääpalvelun mukaan pudota osissa maata 45 pakkasasteeseen celsiusasteikolla.

Uutiskanava CNN:n mukaan myräkän vuoksi on mennyt jo rikki useita pakkasennätyksiä. Esimerkiksi Wyomingin osavaltiossa sijaitsevassa Casperin kaupungissa elohopea sukelsi torstaiaamuna pakkasen puolelle noin 41 celsiusasteeseen.


Lue myös:

    Uusimmat