Tuhansia lääkeampulleja varastaneelle Naistenklinikan entiselle kätilölle tuomio

Kätilö tuomittiin useista rikoksista. 

Naistenklinikalta Helsingissä tuhansia huumausaineiksi luokiteltavia lääkkeitä varastanut kätilö on tuomittu varkaudesta, törkeästä huumausainerikoksesta ja väärennyksestä 1 vuoden ja 7 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi nainen joutuu korvaamaan HUSille varastettujen ja kateisiin jääneiden lääkkeiden arvona 4 146 euroa.  

Tuomion mukaan hoitaja varasti työpaikaltaan heinäkuun 2021 ja tammikuun 2022 välisenä aikana yli 7 000 kappaletta muun muassa Fentanylia ja Oxynormia, jotka ovat huumausaineiksi luokiteltavia lääkkeitä. Lisäksi kätilön epäillään varastaneen lääkepakettien kulutuskortit. 

Tuomio ei ole lainvoimainen, vaan siitä on mahdollista valittaa hovioikeuteen. 

Seurattiin päivien ajan

Poliisi on aiemmin kertonut, että naisen jäljille päästiin, kun Naistenklinikan asiakas kiinnitti huomiota epäillyn käytökseen ja kertoi asiasta henkilökunnalle.

Hoitajan toimintaa oli tämän jälkeen seurattu työpaikalla usean päivän ajan. Poliisi kutsuttiin paikalle, kun valvontakamerassa näkyi hoitajan ottaneen voimakkaita kipulääkkeitä itselleen.

Poliisin mukaan naisen pukukaapista löydettiin tyhjiä Fentanyl- ja Oxynorm-paketteja. Kotiin tehdyssä etsinnässä lääkepaketteja löytyi asunnon kylpyhuoneesta ja makuuhuoneesta. 

Makuuhuoneesta löydettiin lisäksi kahdeksan kassillista väärennettyjä kulutuskortteja. Kulutuskortteihin merkataan potilaille annetut lääkkeet.

Naisella ei ole aikaisempaa rikostaustaa. Hän oli työskennellyt HUSissa usean vuoden ajan.

Lue myös:

    Uusimmat