Naistenklinikan kätilö varasti tuhansia huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä – vaaditaan vankeusrangaistusta

Kätilöä syytetään useista rikoksista. 

Haastehakemuksen mukaan naispuolinen kätilö varasti HUSin Naistenklinikalta Helsingissä tuhansia lääkeampulleja heinäkuun 2021 ja tammikuun 2022 välisenä aikana. 

Naista syytetään Helsingin käräjäoikeudessa varkaudesta, törkeästä huumausainerikoksesta ja väärennyksestä. Syyttäjä vaatii naiselle ehdollista vankeusrangaistusta.

Aluksi hoitaja oli vienyt vähäisiä määriä potilailta käyttämättömäksi jääneitä voimakkaita kipulääkkeitä, mutta siirtynyt myöhemmin varastamaan lääkkeitä suoraan Naistenklinikan lääkevarastosta ja lääkekaapeista. 

Kaikkiaan kätilön epäillään varastaneen työpaikaltaan yli 7 000 kappaletta muun muassa Fentanylia ja Oxynormia, jotka ovat huumausaineiksi luokiteltavia lääkkeitä. Lisäksi kätilön epäillään varastaneen lääkkeiden pakettien kulutuskortit. Varastettujen lääkkeiden arvo on yli 4 000 euroa. 

Näin kätilö jäi kiinni

Poliisi on aiemmin kertonut, että naisen jäljille päästiin, kun Naistenklinikan asiakas kiinnitti huomiota epäillyn käytökseen ja kertoi asiasta henkilökunnalle.

Hoitajan toimintaa oli tämän jälkeen seurattu työpaikalla usean päivän ajan. Poliisi kutsuttiin paikalle, kun valvontakamerassa näkyi hoitajan ottaneen voimakkaita kipulääkkeitä itselleen.

Poliisin mukaan naisen pukukaapista löydettiin tyhjiä Fentanyl- ja Oxynorm-paketteja. Kotiin tehdyssä etsinnässä lääkepaketteja löytyi asunnon kylpyhuoneesta ja makuuhuoneesta. 

Makuuhuoneesta löydettiin lisäksi kahdeksan kassillista väärennettyjä kulutuskortteja. Kulutuskortteihin merkataan potilaille annetut lääkkeet.

Naisella ei ole aikaisempaa rikostaustaa. Hän oli työskennellyt HUSissa usean vuoden ajan.

Lue myös:

    Uusimmat