Lxandra toivoo löytävänsä UMK:n kautta uutta suomalaisyleisöä musiikilleen – näin laulajan äiti Baba Lybeck suhtautuu tyttärensä kisakappaleeseen

1:02
Mitä Uuden Musiikin Kilpailuun osallistuminen merkkaa urallesi, Lxandra?

Lxandra kilpailee Uuden Musiikin Kilpailussa paikasta Suomen Euroviisu-edustajana.

Uuden Musiikin Kilpailun finaaliin tiensä selvittäneet artistit julkaistiin keskiviikkona 11. tammikuuta. Helmikuussa kisattavassa UMK-finaalissa kuullaan seitsemän kappaletta, joista yksi on laulaja-lauluntekijä Lxandran Something To Lose.

Lxandra, oikealta nimeltään Alexandra Lehti, kertoo MTV Uutisille pallotelleensa aikaisemmin UMK:hon hakemista. Laulaja päätti, että mikäli hän onnistuu kirjoittamaan kappaleen, jonka hän kokee toimivan UMK:ssa, lähtee hän mukaan kilpailuun.

– Sitten sellainen biisi tuli, hän hymyilee.

Lehti kuvailee UMK-kappaleensa olevan herkkä balladi, jonka hän toivoo herättävän kuuntelijoissa paljon tunteita.

– Siinä ehdottomasti tarina ja lyriikat ovat tärkeät, hän sanoo.

Aikaisemmin muun muassa Berliinissä, Tukholmassa ja Lontoossa musiikkia tehnyt Lehti toivoo löytävänsä UMK:n kautta uutta suomalaista yleisöä musiikilleen.

Lehti ei ole perheensä ainoa julkisuudesta tuttu henkilö. Hänen äitinsä on muun muassa Viiden jälkeen -ohjelmasta tuttu toimittaja Baba Lybeck ja isänsä muusikko Pekka Lehti. Lehti kertoo saavansa kotijoukoiltaan aina tukea, eikä UMK ole ollut poikkeus. 

– Äitini tykkää [UMK-] biisistäni tosi paljon. Itselleni biisin kirjoittaminen ja tarinallisuus ovat tärkeitä, ja äitini on ollut tosi innoissaan tästä biisistä, hän sanoo.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja