Benjaminin GAY-kappale aloitti vuorokauden mittaisen myllyn, jollaista laulaja ei ollut ennen kokenut: "Sen palaverin jälkeen avasin valkoviinipullon"

Benjaminin GAY-kappale nousi valtavaksi someilmiöksi – artisti kertoo biisin taustoista 10:28
Benjaminin GAY-kappale nousi valtavaksi someilmiöksi – artisti kertoo biisin taustoista

Benjaminin uutuuskappale käynnisti myllyn, jollaista artisti ei ole aikaisemmin urallaan kohdannut.

Laulaja Benjaminin GAY-uutuuskappale on yksi tämän hetken kuunnelluimmista suomalaisista biiseistä. Maija Vilkkumaan  Ei-hittiin pohjautuva kappale julkaistiin Spotifyssa viime perjantaina, jota ennen se keikkui ja keikkuu edelleen Youtuben trendaavien videoiden kärkisijoilla.

Kappaleen lataamista Youtubeen ja Spotifyyn edelsi kuitenkin tapahtumaketju, jollaiseen Benjamin ei ollut uransa aikana koskaan aikaisemmin törmännyt.

Kaikki alkoi siitä, kun Benjamin latasi GAY-kappaleen kertosäkeen TikTok-videopalveluun kesä-heinäkuun taitteessa juhlittavan Helsinki Pride -viikon kunniaksi. Laulaja kertoi MTV Uutiset Livessä, että kappaleesta puuttui tuolloin vielä kokonaan toinen säkeistö.

– Ajatus, miksi laitoin sen sinne oli, kun minulla oli tulossa Allas Sea Poolilla kesän ainoa keikka, ja halusin vetää siellä priden kunniaksi jotai yllättävää. Ajattelin laittaa (kappaleen) TikTokiin, että se tulee jengille tutuksi, että voi ehkä laulaa vähän mukana, hän muisteli.

Vain hetkeä myöhemmin laulajan puhelin oli täyttynyt biisiin liittyvistä viesteistä.

– Olin aivan fiiliksissä. Olin, että nyt se tapahtuu! Olen nähnyt, miten biisit lähtevät trendaamaan TikTokin puolella, niin nyt se tapahtui minun kohdallani, hän kertasi.

– Videotani ja biisiäni katsottiin, ja sen jälkeen ihmiset alkoivat tehdä siitä videoita. Sitten se vain räjähti käsiin, hän jatkoi.

Musiikki on olennainen osa TikTok-palvelua, johon käyttäjät kuvaavat lyhyitä, usein taustamusiikilla varustettuja videopätkiä. Kyseisellä sovelluksella on suuri merkitys siihen, mistä kappaleista muodostuu top-listojen kärkisijat valtaavia menestyshittejä.

Kenties kaikkein tunnetuin esimerkki TikTokin vaikutuksesta kappaleiden menestykseen on yhdysvaltalaisräppäri Lil Nas X:n vuonna 2019 julkaisema Old Town Road -single, joka saavutti valtavan suosion TikTokissa ja kipusi lopulta Yhdysvaltain singlelistan Billboard Hot 100:n ykkössijalle, jossa se pysyi ennätykselliset 17 viikkoa.

Vuorokauden mittainen rypistys

Kappaleen TikTokiin lataamista seuraavana aamuna GAY oli kerryttänyt niin suuren suosion, että Benjaminin ja tämän levy-yhtiö -tiimin oli pidettävä "kriisipalaveri".

– (Mietimme), että mitä me nyt teemme, tämä on pakko saada ulos. Se oli joskus kahdeksalta aamulla. Sen palaverin jälkeen avasin valkoviinipullon. Otin aamupalaksi yhden lasin viiniä ihan vain sen takia, että minun on pakko saada estot pois ja päästä kirjoittamaan mitä mieleen tulee, hän sanoi.

Laulaja kertoi kirjoittaneensa toisen säkeistön puolessa tunnissa, jonka jälkeen hän soitti tuottajalleen ja pyysi tätä raivaamaan kalenterin vapaaksi, jotta kappale saataisiin heti purkkiin.

Atsolla, tuottajallani oli aikaa tehdä se saman tien. Menimme äänittämään, ja siitä lähdin suoraan keikalle. Tuottajani jäi tekemään (kappaletta).

Keikan jälkeen Benjamin soitti ohjaaja Karim Sahebille, josko tällä olisi aikaa kuvata GAY-kappaleen musiikkivideo. Musiikkivideoita suunnitellaan laulajan mukaan usein kuukausien ajan, mutta tässä tapauksessa pitkälle suunnitteluprosessille ei ollut aikaa.

Musiikkivideota lähdettiin kuvaamaan siltä istumalta, ja se saatiin purkkiin noin kello yhdeltä yöllä. Seuraavaks laulaja kurvasi takaisin studiolle, jossa odotti likimain julkaisuvalmis kappale.

– Musavideo oli valmis neljältä aamulla ja (aamu)seitsemältä laitoin sen Youtubeen, Benjamin kertoi.

– Se oli ihan käsittämätön päivä, hän totesi.

Aluksi Benjamin ajatteli, ettei kappaletta tarvitse ladata ollenkaan Spotifyyn. Laulajan fanikunta oli kuitenkin toista mieltä.

– Yleisö ja kaikki fanit, jotka tykkäsivät biisistä, vaativat sitä (Spotifyyn). Ihmisethän olivat aivan siis raivoissaan minulle, että tätä ei löydy Spotifysta, hän kertoi.

Kuka tai mikä on GAY-kappaleen kertosäkeessä mainittu Päivi? Entä mitä Benjamin toivoo kuuntelijoiden saavan kappaleesta? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat