Mainos

TT: Tuotanto kasvaa, kysyntä hidastuu

Teollisuustuotteiden kysynnän kasvu hidastui ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mutta rakentamisen kysyntä vahvistui. Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton suhdannebarometrin mukaan teollisuus odottaa uusien tilausten lievää supistumista, mutta ennakoi hyvän suhdannekehityksen jatkuvan edelleen.

-Kysynnän kasvun hidastumisesta huolimatta teollisuuden lähikuukausien suhdannenäkymät ovat edelleen hyvät, sanoi TT:n osastopäällikkö Pekka Tsupari tänään. Teollisuuden tuotanto oli alkuvuonna selvästi suurempi kuin vuosi sitten. Tuotannon kasvu oli lähes yhtä nopeaa kuin viime vuoden viimeisellä neljänneksellä ja kannattavuuden paraneminen jatkui. Teollisuustuotannon kasvun hidastuminen jää Tsuparin mukaan toistaiseksi lieväksi. Suhdanteiden odotetaan paranevan lähikuukausina edelleen metsäteollisuudessa. Sen sijaan metalli- ja elektroniikkateollisuus arvioi suhdanteiden säilyvän ennallaan. Kotimarkkinoilla hyviä suhdanneodotuksia pitävät yllä rakennusteollisuus ja graafinen teollisuus. Elintarviketeollisuuden näkymät ovat barometrin mukaan heikentyneet.

Teollisuus ja rakennusala odottivat huhtikuussa suhdanteiden paranevan lähikuukausien aikana. Suhdanteiden paranemista odotti 23 prosenttia yrityksistä ja niiden heikkenemistä 8 prosenttia yrityksistä. Runsaat kaksi kolmasosaa eli 69 prosenttia yrityksistä odotti suhdanteiden pysyvän lähikuukausina ennallaan. Kapasiteetin käyttöaste laski barometrin mukaan teollisuudessa alkuvuonna vajaalla prosenttiyksiköllä, mutta nousi rakennusalalla. Kapasiteetin käyttöaste oli sekä teollisuudessa että rakentamisessa barometrin mukaan 89 prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.