Tshetsheeniryhmä haki turvapaikkaa Suomesta

Ulkomaalaisviraston turvapaikkayksikön johtaja ei halunnut kommentoida tapausta sen tarkemmin. Hänen mukaansa kyse ei kuitenkaan ole täysin poikkeuksellisesta ilmiöstä.

Tshetsheeniryhmä on hakenut Suomesta poliittista turvapaikkaa. Poliisin mukaan yhteensä 17 henkeä on jättänyt turvapaikkahakemuksen toissapäivänä.

Tutkintayksikön johtaja Jaakko Heinilä Helsingin ulkomaalaispoliisista kertoo, että vastaanottokeskuksessa olevassa ryhmässä on mukana sekä miehiä että naisia. Heinilä ei kuitenkaan halua luovuttaa tarkempia tietoja, jotta turvapaikanhakijoille ei aiheutuisi hankaluuksia.

Tshetsheenien turvapaikkahakemukset käsitellään ulkomaalaisvirastossa. Tshetsheeniryhmän hakemuksista kertoi ensimmäisenä Yle Uutiset.

Ulkomaalaisviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo ei halunnut kommentoida tapausta sen tarkemmin. Hänen mukaansa kyse ei kuitenkaan ole täysin poikkeuksellisesta ilmiöstä.

- Tänä vuonna olemme myöntäneet 19 venäläiselle turvapaikan, mikä käytännössä tarkoittaa Tshetsheniasta lähtöisin olevia. Emme kuitenkaan tilastoi etnisen taustan perusteella turvapaikanhakijoita, Repo taustoitti.

Revon mukaan venäläisiä turvapaikanhakijoita tulee jatkuvasti, sillä kesäkuun loppuun mennessä itänaapurista oli tullut vajaat 75 hakemusta. Hänen arvionsa mukaan 10-15 prosenttia venäläishakijoista on kotoisin Tshetsheniasta.

- Jos henkilö on Tshetsheniasta uskottavasti, niin tilanne on sellainen, että turvapaikkaedellytykset täyttyvät, eli henkilölle myönnetään turvapaikka, Repo sanoi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat