Mainos

TS: Enemmistö vastustaa Islannin ilmavalvontaa

Turun Sanomien mukaan vain viidennes suomalaisista kannattaa osallistumista Islannin ilmavalvontaan. Lähes puolet suhtautuu valvontaoperaation kielteisesti ja peräti 36 prosenttia ei osaa ottaa siihen kantaa. Tämä selvisi Reserviläisliiton lokakuussa teettämästä tutkimuksesta, johon osallistui tuhat 18–70-vuotiasta suomalaista.

Ilmavalvontaan osallistumisesta on vahvimmat mielipiteet miehillä. Miehistä 29 prosenttia kannattaa ja 45 prosenttia vastustaa asiaa.

Naisista vain 15 prosenttia lähettäisi Hornetit Islantiin, kun taas 40 prosenttia on sitä vastaan.

Operaation perusteet ovat tutkimuksesta päätellen monelle epäselvät, sillä 29 prosenttia miehistä ja peräti 46 prosenttia naisista ei osaa ottaa siihen kantaa.

Ikäryhmien osalta 36–70-vuotiaat sekä kannattivat, että vastustivat asiaa eniten. Nuorista ikäluokista lähes puolet ei osannut ottaa kantaa asiaan. Alueellisia eroja suhtautumisessa ei juuri ollut.

Tutkimuksella kartoitettiin suomalaisten suhtautumista ilmavoimien mahdolliseen osallistumiseen Islannin ilmatilan valvontaan. Suomi valvoisi yhdessä Ruotsin kanssa Nato-maa Islannin ilmatilaa keväällä 2014.

Päätös Suomen osallistumisesta Islannin ilmavalvontaan saattaa syntyä tänään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.