Mainos

Trump yhä republikaanien gallupjohtaja – vaaliaseina Pariisi ja Isis

Republikaanien presidenttiehdokkuutta himoitseva Donald Trump johtaa kymmenellä prosentilla seuraavana olevaa Ben Carsonia tuoreimmassa mielipidemittauksessa. Trumpin kampanjalle ovat antaneet potkua etenkin Euroopan viimeaikaiset tapahtumat.

Businessmoguli Donald Trump jatkaa onnistuneesti populistista politiittista linjaansa, joka tuntuu tehoavan isoon osaan Yhdysvaltain republikaaneista.

Washington Postin ja ABC:n teettämän mielipidemittauksen mukaan Trumpilla on tällä hetkellä 32 prosentin kannatus republikaanien ja heitä sympatisoivien joukossa. Luku on 10 prosenttia enemmän kuin eläköityneellä neurokirurgi Ben Carsonilla. Kolmantena on senaattori Marco Rubio 11 prosentin kannatuksella.

Twiitti kuohuttaa

Trumpin suosiota ei näytä himmentävän se, että miehen kampanjatoimistosta julkaistaan suoranaisia valheita. Viimeisimmän polemiikin aiheuttanut twiitti väitti mustien olevan vastuussa valtaosasta sekä mustien että valkoisten tappamisista.

Myöhemmin selvisi, että "San Franciscon rikostilastotoimistoa", jonka tietoihin twiitissä viitattiin, ei ole todennäköisesti edes olemassa. Oikea tilastokeskus sijaitsee Washingtonissa.

Trumpin rasistinen maailma putkahti esiin myös lauantaina Alabamassa. Silloin "Black Lives Matter" -nimisen järjestön edustaja protestoi kovaäänisesti Trumpin vaalitilaisuudessa. Järjestö on perustettu, koska poliisien käsissä useampi afroamerikkalainen on menettänyt henkensä. Protestista hiiltyneet Trumpin kannattajat hyökkäsivät miehen kimppuun. 

– Hän käyttäytyi huonosti ja ansaitsi sakinhivutuksen", kommentoi Trump tiedotusvälineille.

Kansallinen turvallisuus

Euroopan viimeaikaiset tapahtumat ja Isis ovat puolestaan antaneet aseita Trumpin muslimivastaisuudelle. Pariisin traagisten terrori-iskujen jälkeen aihe on noussut kampanjan kärkeen. Samalla 9/11 järkyttävät tapahtumat on herätetty eloon.

– Ihmisiä oli hurraamassa New Jerseyn puolella, jossa asuu paljon arabimuslimeja, kaksoistornien kaatuessa, Trump laukaisi viime lauantaina. Lisäksi hän sanoi "juhlaan" osallistuneen tuolloin ainakin 10 000 ihmistä.

Vastaavia huhuja on ollut liikkeellä heti iskun jälkeen yli kymmenen vuotta sitten. Silloin paikallinen poliisi kumosi huhut.

Vesikidutus vs. kaulan katkaisu

Trumpin ideana on perustaa rekisteri maassa oleville muslimeille. Ja samalla hän asettaisi moskeijat tehovalvontaan. Bisnesmies on nyt myös ehdottanut vesikidutuksen käyttöönottoa terrorisminvastaisessa sodassa. Perusteluna hän käyttää Isisin raakuuksia, joihin on kuulunut panttivankien kaulan katkaisu.

Vesikidutuksessa ihmisen kasvoille laitetaan kangas jota kastellaan. Kidutetulle tulee tunne hukkumisesta.

Republikaanien ja demokraattien esivaalit alkavat tammikuussa 2016. Puolueet nimittävät presidenttiehdokkaansa kesällä. Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat vuoden kuluttua marraskuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.