Trumpin kohuttuun Ukraina-puheluun liittyviä asiakirjoja vaaditaan Valkoiselta talolta – Pompeo ärähti: "Kongressi on vainonnut ulkoministeriön työntekijöitä"

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo syyttää kongressia työntekijöidensä vainoamisesta. Kongressin edustajainhuoneen komitea on toistuvasti vaatinut Valkoista taloa luovuttamaan kohuttuun Ukraina-puheluun liittyviä asiakirjoja.

– Kongressi on vainonnut ulkoministeriön työntekijöitä: ollut suoraan heihin yhteydessä saadakseen heidät toimittamaan asiakirjoja, jotka kuuluvat ulkoministeriölle ja ovat hallinnollisia asiakirjoja. Sellainen on vainoamista, enkä minä suostu siihen, että ryhmääni kohdellaan niin, Pompeo sanoi vierailullaan Kreikassa.

Pompeo lupasi tiedotustilaisuudessa, että ulkoministeriö tulee toimittamaan "kaikki lain vaatimat asiakirjat" kongressille.

Edustajainhuoneen komitean mukaan Valkoinen talo ei ole lähettänyt asiakirjoja vapaaehtoisesti tai edes vastannut komitean pyyntöihin, joten komitealle ei ole jäänyt muuta keinoa kuin vaatia asiakirjoja oikeusteitse.

Valkoiselle talolle on annettu tämän kuun 18. päivään asti aikaa luovuttaa pyydetyt asiakirjat tutkinnan käyttöön.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja