Trumpin ja Bidenin tv-spektaakkelin moderaattoria suitsutetaan – "Väittelyn ilmiselvä voittaja"

Näin moderaattori Kristen Welker piti ohjat käsissään Trumpin ja Bidenin tv-väittelyssä 1:50
Katso video: näin moderaattori Kristen Welker piti ohjat käsissään Trumpin ja Bidenin tv-väittelyssä.

Trumpin ja Bidenin toisen väittelymittelön juontaja ja moderaattori Kristen Welker kerää kehuja.

NBC-kanavan toimittaja Kristen Welker moderoi varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa Yhdysvaltain presidenttiehdokkaiden toisen ja viimeisen tv-väittelyn.

Toinen väittely ei ollut yhtä sekasortoinen päällepuhumisineen ja nimittelyineen kuin ensimmäinen, ja siitä kiitellään eri medioissa nimenomaan moderaattori Welkeriä.

Donald Trump ja Joe Biden kalistelivat sanallisia sapeleitaan koronaepidemiasta ja rasismista, mutta esimerkiksi brittimedia The Guardian nimeää moderaattorina toimineen Welkerin, 44, väittelyn voittajaksi.

Trump kuin uusi mies

Ensimmäisessä väittelyssä juontaja ja moderaattori, Fox Newsin uutisankkuri Chris Wallace sekä Trumpin vastaehdokas Biden joutuivat toistuvasti Trumpin keskeyttämiksi.

Kyseinen väittely tuomittiin yleisesti kaoottiseksi.

Kristen Welker kerää kehuja siitä, miten hän ei antanut Trumpin viedä keskustelua tai hyökiä Bidenin vastausten päälle. Welker piti pintansa väittelyn sääntöihin vedoten.

Ensimmäisen väittelyn vetänyt Wallace myönsi olevansa kateellinen moderaattorikollegalleen.

Donald Trump arvosteli Welkeriä Twitterissä viime viikonloppuna kuvaillen tätä "kamalaksi ja epäreiluksi kuten kaikki muutkin valemedioiden toimittajat".

– Minä pyydän. Puhukaa yksi kerrallaan, Welker sanoi heti väittelyn aluksi ja ehdokkaat noudattivat toivetta lähes täydellisesti.

New York Timesin mukaan Welker hyötyi siitä, että Trump oli lähestulkoon uusi mies – ainakin paljon rauhallisempi verrattuna Clevelandissa pidettyyn ensimmäiseen väittelyyn.

Katso artikkelin yläosan videolta näytteitä Kristen Welkerin moderoinnista Trumpin ja Bidenin väittelyssä.

Lue myös:

    Uusimmat