Trumpin asianajaja Giuliani on joutunut sairaalaan koronan takia

Trump jatkaa uhoamistaan:"Jos olisin hävinnyt, häviäisin arvokkaasti" 0:28
Donald Trump uhoaa edelleen voittavansa vaalit.

Yhdysvaltain väistyvän presidentin Donald Trumpin henkilökohtainen asianajaja ja New Yorkin ex-pormestari Rudy Giuliani on joutunut sairaalahoitoon koronatartuntansa vuoksi, kertoo uutiskanava CNN lähteisiinsä viitaten.

CNN:n mukaan lakimies on otettu sunnuntaina hoitoon maan pääkaupungissa Washingtonissa sijaitsevaan Georgetownin yliopistolliseen sairaalaan.

Uutiskanavan mukaan Giulianin terveydentilasta ei ole annettu enempää tietoja. Lisäksi on epäselvää, milloin tämä on saanut positiivisen testituloksen.

Giulianin sairaalaan joutumisesta ovat kertoneet myös muun muassa New York Times -lehti ja uutiskanava ABC News.

Trump kertoi Giulianin tartunnasta Suomen aikaa sunnuntai-iltana Twitterissä. Tviitissään Trump ei kuitenkaan puhunut koronaviruksesta vaan käytti rasistiseksi miellettyä termiä "Kiina-virus", jota hän on viljellyt taajaan kuluvan vuoden aikana pitämissään puheissa.

Giuliani esiintynyt toistuvasti ilman maskia

Ennen tartunnan julkistamista Giuliani oli kiertänyt ympäri maata Trumpin yrittäessä kääntää marraskuun alussa järjestettyjen presidentinvaalien tulosta mieleisekseen. Reissujensa yhteydessä Giuliani on esiintynyt toistuvasti ilman kasvomaskia.

Viime keskiviikkona Giuliani esiintyi uutistoimisto AFP:n mukaan maskitta Michiganin osavaltion pääkaupungissa Lansingissa kuulemisessa, joka kesti yli neljä tuntia. Torstaina hän puolestaan esiintyi ilman kasvomaskia CNN:n esittämässä videokuvassa ja keskusteli Georgian Atlantassa sisätiloissa kuvatussa videossa useiden ihmisten kanssa kasvotusten.

Vain muutamaa tuntia ennen kuin Trump ilmoitti Giulianin sairastumisesta, oli tämä haastateltavana Fox Newsin suorassa lähetyksessä. Hänestä ei ollut havaittavissa merkkejä sairaudesta. Foxin mukaan lakimies antoi haastatteluun etänä alle viisi tuntia ennen Trumpin tviittiä.

Trumpin kampanja on Giulianin johdolla tehtaillut valtavan määrän kanteita etenkin vaa'ankieliosavaltioiden oikeusistuimiin. Kanteet ovat olleet tuloksettomia.

Trump luonnehti sunnuntaisessa tviitissään Giuliania ylivoimaisesti parhaaksi New Yorkin pormestariksi. Lisäksi Trump sanoi Giulianin työskennelleen "väsymättä paljastaakseen korruptoituneimmat vaalit Yhdysvaltain historiassa."

Väistyvä presidentti ei ole suostunut myöntämään vaalitappiotaan, vaan on sen sijaan julistanut useaan otteeseen virheellisesti voittaneensa vaalit sekä levittänyt perättömiä väitteitä vaalivilpistä.

Lue myös:

    Uusimmat