Trumpia on yhä vaikeampi pysäyttää

Rubio ja Trump kiihkeässä väittelyssä: Palkkasiko Trump laittomia työntekijöitä? 0:42

Jos Donald Trump ei olisi perinyt huomattavaa omaisuutta isältään, "hän myisi nyt kelloja Manhattanilla".

Senaattori Marco Rubio kyseenalaistaa entistä suorasukaisemmin Trumpin menestystarinaa ja esiintyy tämän vastakohtana: Kuubasta tulleiden siirtolaisten poikana, jonka vanhemmat ovat paiskineet hanttihommia. Hän vetoaa ihmisten käsitykseen amerikkalaisesta unelmasta samalla, kun arvostelee Trumpia.

Rubio syyttää miljardööriä muun muassa ulkomaalaisten palkkaamisesta, vaikka hakijoina olisi amerikkalaisiakin.

– Äitini oli hotellisiivooja. Sen sijaan, että olisit palkannut hänen kaltaisensa amerikkalaisen, olet ottanut töihin tuhat ihmistä ympäri maailmaa, hän syytti Texasissa torstaina.

Rubio kovensi otteitaan Yhdysvaltain republikaanien viimeisessä vaaliväittelyssä ennen ensi viikon supertiistaita, jona äänestetään yli kymmenessä osavaltiossa.

Trump joutui puolustuskannalle, mutta häntä on vaikea lyödä.

– Olen palkannut kymmeniätuhansia ihmisiä. Sinä et ole palkannut yhtään senkin valehtelija, Trump vastasi.

Trumpia horjutettiin

Rubio vahvisti todennäköisesti asemaansa, mutta hän on altavastaajana omassa kotiosavaltiossaan Floridassa. Trumpilla on Floridassa etumatkaa 16 prosenttiyksikköä viimeisimmän kyselyn mukaan. Osavaltiossa äänestetään maaliskuun puolivälissä.

– Tämä kaveri jäätyy tiukan paikan tullen, Trump tölvi Rubiota eikä unohtanut toista pääkilpailijaansa Ted Cruzia:

– Tämä kaveri on valehtelija.

New York Timesin mukaan Rubio ja Cruz esiintyvät aiempaa rennommin ja onnistuivat horjuttamaan Trumpia ajoittain. Rubio jopa hymyili iskiessään kiinteistömogulia vastaan.

Cruzin mukaan Trumpilla ei ole arvoja vaan tämä on tuuliviiri. Texasilaissenaattori sanoi, että Trump on tukenut aikanaan useiden demokraattien, kuten Hillary Clintonin, kampanjoita.

– Emme voi voittaa näitä vaaleja, jos ehdokkaanamme on henkilö, joka on samaa mieltä Hillary Clintonin kanssa.

Lisäksi Cruz vihjasi, ettei Trump valitsi korkeimpaan oikeuteen edesmenneen Antonin Scalian tilalle yhtä konservatiivista tuomaria.

Lue myös:

    Uusimmat