Mainos

Kommentti: Clintonin rahoittajasta Trumpista tulikin hänen pahin painajaisensa

Yhdysvalloissa päättyi juuri monin tavoin kaikkien aikojen supertiistai. Tiedettiin, että amerikkalaiset ovat vihaisia, mutta kukaan ei uskonut, että vihapuhetta lietsova, tosi-tv-tähti Donald Trump pääsisi näin lähelle ehdokkuutta.

Demokraattien Hillary Clinton tekee omalla tahollaan historiaa, sillä hän olisi voittokulun jatkuessa ensimmäinen nainen, joka nousisi ehdokkaaksi Valkoiseen taloon.

Heistä täytyisi paljastua jotain hyvin ikävää, että Clintonin tai Trumpin menestys katkeaisi. Tosin Clintonin kohdalla ikävää on jo paljastunut, sillä hän kamppailee yhä kohun kanssa, joka koskee yksityissähköpostin käyttöä ulkoministerinä.

Kaksintaistelussa Trumpilla olisi etulyöntiasema, sillä hän on uusi ja vähemmän poliittisilla kriiseillä marinoitunut kuin Clinton. Tosin moni republikaani on sanonut kääntyvänsä demokraattien puoleen, mikäli Trumpin voittokulku ei katkea. Ulkopuolelta kisaan tullut miljardööri on puolueen painajainen, sillä hänen arvaamattomia lausuntojaan pidetään puolueen maineelle vaarallisina. Viimeaikaisin häpeä nousi siitä, kun Trump kieltäytyi tuomitsemasta Ku Klux Klania uutiskanava CNN:n haastattelussa.

Republikaanin huoli ei pohjaudu pelkästään Trumpin kovaan kieleen, vaan häntä pidetään epäaitona republikaanina. Syytä epäilyksiin onkin, sillä Trump on antanut ennen presidenttikisaa haastattelun, missä hän arvioi olevansa arvoiltaan enemmän demokraatti kuin republikaani. Hän on myös rahoittanut Clintonin kampanjaa tukevaa säätiötä, ja Clintonit ovat taannoin osallistuneet hänen häihinsä.

Nyt poliittisissa puheissa Trump ja Clinton ovat toistensa vastakohtia. Trump haluaa sulkea rajat muslimeilta ja rakentaa muurin Meksikon ja Yhdysvaltain välille, Clinton yhdistää ja purkaa raja-aitoja. Trumpin vaalitilaisuuteen tunkeutui pari päivää sitten protestoimaan mustia mielenosoittajia, Clinton on puolestaan suosituin juuri mustan väestön keskuudessa.

Esivaalit jatkuvat nyt Floridaan, Ohioon ja muihin tärkeisiin maaliskuun vaalien osavaltioihin. Mikäli Trump ja Clinton jatkavat voittokulkuaan, me tulemme näkemään hyvin vihaisen ja likaisen taistelun kohti Valkoista taloa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja