Mainos

Trumpia syytettiin vierastyövoiman käytöstä kiihkeässä väittelyssä – "Valehtelija", hän vastasi

0:42

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokkuudesta kisaavat ehdokkaat näyttävät yhdistäneen voimiaan ennakkosuosikin asemaan kivunnutta Donald Trumpia vastaan.   

Floridalaissenaattori Marco Rubio syytti republikaanien vaaliväittelyssä Trumpia vierastyövoiman käytöstä yhdysvaltalaisten kustannuksella. Vaaliväittelyä isännöi CNN.  

Rubio viittasi New York Timesin artikkeliin, jossa uutisoitiin, että Trumpin omistamalla floridalaisella klubilla käytetään merkittävästi enemmän ulkomaalaisia kuin yhdysvaltalaisia työntekijöitä.  

– Olet myös ainoa tällä lavalla, joka on tuomittu sakkoihin ihmisten palkkaamisesta laittomasti, Rubio muistutti.  

Trump puolustautui toteamalla, että yhdysvaltalaiset eivät ole halunneet töitä. Lisäksi hän sivalsi Rubiota sanomalla, että tämä ei ole palkannut ketään.  

Myös teksasilaissenaattori Ted Cruz kävi Trumpia vastaan yhdessä Rubion kanssa. Kaksikon tarkoituksena näyttää CNN:n väittelyä seuraavien asiantuntijoiden mukaan olla Trumpin esittäminen osana Yhdysvaltain työllisyysongelmia kuten palkkojen polkemista.   

Ennakkoon myrskyisää

Rubio, Cruz, Ohion kuvernööri John Kasich sekä entinen neurokirurgi Ben Carson yrittävät nokittaa miljardööri Trumpin. Kärkkäistä lausunnoistaan tunnettu Trump on onnistunut keräämään taakseen vankan kannatuksen republikaaniäänestäjien keskuudessa.

Hänellä on takanaan esivaaleissa ja vaalikokouksissa jo kolme voittoa. Ensimmäiseksi Trump on sijoittunut New Hampshiressa, Etelä-Carolinassa ja Nevadassa. Toiseksi hän on jäänyt vain kerran, kun Iowan osavaltiossa voiton nappasi Ted Cruz.  
  
Trumpin ainoina todellisina haastajina republikaanien presidenttikisassa pidetään enää Cruzia ja Rubiota.   
Trump on pöllyyttänyt lausunnoissaan niin demokraattiehdokkaita, oman puolueensa vastaehdokkaita kuin muun muassa siirtolaisia.

Republikaaniehdokkaista ehkä rankimman sanallisen löylytyksen kohteeksi on joutunut Jeb Bush, mutta Bushin jätettyä kisan osa yhdysvaltalaisanalyytikoista odottaa uutistoimisto AFP:n mukaan Trumpin kääntävän kärkkään kielensä Rubiota vastaan.  

Osin väittely onkin todistanut, että näin näkyy käyvän.  
Republikaanien ehdokaspaletin pienentyessä Trumpia vastustavien republikaanivoimien on odotettu kerääntyvän juuri Rubion taakse.  

2:02

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.