Trumpia mätkinyt suomalainen peliyritys: Saa nähdä millaisia vastatoimia tulee

Jyväskylässä päämajaansa pitävä Psyon Games herätti USA:n presidentinvaalien alla paljon keskustelua kehittämällään Trump vs. Science -nettipelillä.

Humoristisen pelin toimintalogiikka on yksinkertainen:  Siinä heitellään tavaroilla kohti Donald Trumpin tieteellisesti virheellisiä ja valheellisia twiittejä. 


Psyon Gamesin johtajan Olli Rundgrenin mukaan Trumpin valinta Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi muutti asetelmaa radikaalisti. 

- Nyt kritisoimme tulevaa presidenttiä kun ennen kritisoimme ainoastaan presidenttiehdokasta. On mielenkiintoista nähdä millaisia vastatoimia Trump Vs. Science -kampanjamme tulee herättämään meitä vastaan, Rundgren pohtii MTV Uutisille.

Rundgren on ilmoittanut olevansa huolissaan siitä, että populistiset väärään informaatioon ja pelon lietsontaan nojaavat liikkeet nostavat päätään ympäri maailman. Psyon Gamesin näkemys on, että kansalaisten tietoisuuden lisääminen voi ehkäistä tieteenvastaista populismia.

Antidote-mobiilipeli toimii tieteen puolesta puhujana
Rundgrenin mukaan yrityksen pian valmistuva Antidote-mobiilipeli jatkaa tieteen puolesta puhumisen teemalla.

Yritys on julkaissut joukkorahoituskampanjan  IndieGoGossa kerätäkseen pelin viimeistelyyn tarvittavan rahoituksen.


Antidote on klassikkoanimaatio "Olipa Kerran Elämä" innoittama. Pelissä pelaaja kontrolloi ihmisen puolustusjärjestelmän soluja ja puolustaa kantasolua vieraita bakteereita ja viruksia vastaan. 

Yrityksen mukaan pelin avulla pelaaja voi innostua tieteestä ja oppia syvällisesti ihmisen biologiasta ja immuunijärjestelmästä, esimerkiksi kuinka rokotteet toimivat ja miksi ne ovat niin tärkeitä. 

Voiko pelin sisältämä informaatio voittaa somessa leviävän kohukommentin?

Trumpin mukaan provokatiivinen käyttäytyminen sosiaalisessa mediassa auttoi häntä voittoon vaalitaistelussa. 

Rundgrenin mielestä pelien informatiivinen voima ei yksinään voi ylittää sosiaalisessa mediassa liikkuvia kohauttavia kommentteja.

- Mutta pelit voivat olla herättämässä keskustelua tieteen tärkeydestä ja näin saada aikaan todella ison näkyvyyden epäsuorasti. Näinhän voidaan todeta esimerkiksi viihteellisten Trump Vs. Science -artikkeleiden näkyvyydestä, jotka tavoittivat miljoonayleisön, huomauttaa Rundgren.  

Jatkossa Psyon Gamesilla on kovat tavoitteet: 

-Psyon Gamesin visio on olla maailman suurin tieteellisen viihteen yritys. Solmimme juuri aiesopimuksen erään maailman tunnetuimman tiedebrändin kanssa, joten uutta tieteellistä viihdettä on tulossa pian, Rundgren vihjaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja