Trump toisti omituiset Ruotsi-puheensa: "Hieno maa. Hieno kansa. Mutta katsokaa mitä siellä tapahtui"

3:00

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump esiintyi tänään voittajan elkein hurmioituneille kannattajilleen republikaanien CPAC-kokouksessa.

Omakehua pursuilleessa puheessaan Donald Trump jatkoi kampanjasta tutuilla tyylillä ja teemoilla: paljon lupauksia ja vähän konkretiaa niiden toteuttamisesta. Paikoin Trump kumosi hetkeä aiemmin esittämänsä väitteet jo seuraavassa lauseessa. 

– Tyhjän puheen aika on ohi. Nyt on aika toimia, Trump uhosi, muttei täsmentänyt sen kummemmin, miten hän aikoo esimerkiksi tuhota äärijärjestö Isisin tai uudistaa terveydenhuoltojärjestelmän. 

Puheen kantava teema oli jälleen kerran Amerikka ensin. 

– Edustan Amerikkaa, en maailmaa. 

Siinä sivussa hän ehti haukkua niin edeltäjänsä Barack Obaman kuin "verta imevät" konsultitkin. 

Trump myös toisti vihjailunsa Ruotsin huonosta tilasta. Hän ei silti täsmentänyt vieläkään, mitä Ruotsissa on tapahtunut, mutta päivitteli, että vain harva media on kirjoittanut asiasta. 

– Katsokaa, mitä Ruotsissa tapahtui. Rakastan Ruotsia. Hieno maa. Hieno kansa. Rakastan Ruotsia. Mutta ihmiset siellä ymmärtävät, että olen oikeassa. 

Trump kehotti kuulijoitaan myös ottamaan selvää, mitä tapahtuu Saksassa ja Ranskassa. Tällä Trump viittasi Euroopassa tapahtuneisiin terrori-iskuihin, joista hän mainitsi erikseen Pariisin ja Nizzan iskut. 

"Epärerellinen media" 

Trump hyökkäsi puheessaan myös "epärehellistä" mediaa vastaan. Trump vaati lehtiä lopettamaan nimettömien lähteiden käytön. Hänen mukaansa näitä lähteitä ei ole olemassakaan ja media keksii uutisensa itse. 

Trump myös painotti, ettei ole median vihollinen, vaan ainoastaan valemedian. 

Presidentti ilmoitti myös aloittavansa Meksikon vastaiselle rajalle suunnitellun muurin rakentamisen pian, "paljon aikatauluaan edellä". 

Trump lupasi puheessaan myös sekä suojella luontoa ja työntekijöiden turvallisuutta että vähentää niitä koskevaa sääntelyä. Politicon mukaan Trump määräsikin pian puheen jälkeen valtion virastoja etsimään turhia sääntöjä poistettaviksi.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja