Maskeja pitkään karttanut Trump tviittasi kuvan itsestään kasvomaskissa ja hehkutti isänmaallisuuttaan

Trump kuvattiin ensimmäistä kertaa suojamaski kasvoillaan:"En ole koskaan ollut maskeja vastaan" 1:31
MTV Uutisissa aiemmin: Trump taipui lopulta paineen alla ja ryhtyi käyttämään kasvomaskia.

Yhdysvalloissa kasvomaskeja pitkään karttanut presidentti Donald Trump vihjaili Twitterissä kasvomaskien käyttämisen olevan isänmaallista. Trump julkaisi eilen paikallista aikaa Twitterissä kuvan itsestään kasvomaskissa, jota sonnustaa Yhdysvaltain presidentin virallinen sinetti.

Kuvan yhteydessä hän kuvaili monien pitävän maskin käyttöä isänmaallisena tekona.

– Kukaan ei ole niin isänmaallinen kuin minä, teidän suosikkipresidenttinne, Trump julisti tviitissään.

Hän ei kuitenkaan ottanut tviitissään kantaa siihen, että lukuisat asiantuntijat ja kansalaiset ovat vaatineet liittovaltion laajuista maskipakkoa julkisille paikoille.

Trump on säännöllisesti vähätellyt koronaviruksen vakavuutta. Hän on muun muassa vakuuttanut, että virus vain "katoaa".

Vielä toissaviikkoon saakka Trump oli kieltäytynyt näyttäytymästä kasvomaskissa julkisesti. Hän esiintyi viikko sitten lauantaina suojus kasvoillaan vieraillessaan Marylandin osavaltiossa sijaitsevassa Walter Reed -sotilassairaalassa.

Tätä ennen Trump oli muun muassa pilkannut presidentinvaalien kilpakumppaniaan Joe Bidenia maskin käytön vuoksi. Biden on demokraattien tuleva presidenttiehdokas.

Lehtitietojen mukaan Trump on myös aiemmin arvioinut avustajilleen, että kasvomaski saisi hänet näyttämään heikolta, eikä hän siedä ajatusta, että lehdistö ottaisi hänestä kuvia maski kasvoillaan.

"Meillä menee hyvin monilla eri tavoin"

Trump kertoi myös eilen, että hän aikoo tuoda takaisin televisioidut Valkoisen talon koronatilannekatsaukset, joita hän piti säännöllisesti kevään aikana.Trumpin mielestä todellinen ongelma on se, etteivät yhdysvaltalaiset kuule oikeita uutisia. Keväällä vastaavat tilannekatsaukset nostivat useasti esiin syytöksiä siitä, että Trump antaa puheissaan sekavaa tai harhaanjohtavaa tietoa.

– Minun mielestäni se on loistava tapa saada tietoa kansalle. Meillä menee niin hyvin niin monilla eri tavoin, hän kertoi toimittajille.

Hän myönsi, että tartuntojen määrä on "kuohahtanut" Yhdysvalloissa, mutta jälleen kerran Trump etäännytti itsensä vastuusta tähän ongelmaan. Hän alleviivasi taudin runtelevan myös "Meksikoa, Brasiliaa, monia maita Euroopassa, kaikkialla, Venäjää".

– Kun katsot uutisia, paikallisuutisia, ja näet sen, ja se on, se on ikään kuin kaikki Yhdysvalloista. He eivät ikinä tykkää puhua siitä, mitä tapahtuu maailmassa, hän sanoi.

Tilannekatsaukset keskeytettiin puhdistusainefiaskon jälkeen

Trump lakkasi lopulta pitämästä katsauksia sen jälkeen, kun hän oli tuulettanut tilannekatsauksessa ajatusta siitä, että koronaa vastaan voitaisiin taistella injektoimalla kotona käytettävää puhdistusainetta suoraan suoneen.

Trumpin ehdotus aiheutti pr-fiaskon. Hän väitti myöhemmin puhuneensa sarkastisesti.

Trump on vaikuttanut kuitenkin odottavan innolla puhujan pönttöön palaamista. Trumpin mukaan tilannekatsaukset keskittyisivät jatkossa hyviin uutisiin muun muassa rokotteiden kehittämiseen liittyen.

– Meillä oli erittäin onnistuneita briiffauksia. Minä tein niitä ja meillä oli todella paljon katsojia, ennätysmääriä katsomassa. Kaapelitelevision historiassa ei ole nähty mitään vastaavaa, Trump julisti.

Lue myös:

    Uusimmat