Mainos

Trump pyysi van Goghia lainaan – Guggenheim tarjosi tilalle kultaista vessanpönttöä

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kerrotaan pyytäneen syyskuussa New Yorkin Guggenheim-museolta Vincent van Goghin teosta Luminen maisema lainaksi Valkoiseen taloon. Museon kuraattori Nancy Spector kieltäytyi lainasta kohteliaasti, mutta esitti presidentille vastatarjouksen. Asiasta kertoo muun muassa CNN.

Spector tarjosi sähköpostissa Valkoiselle talolle teosta nimeltä ”America”. Kyseessä on täysin toimiva, 18 karaatin kullasta valmistettu vessanpönttö. Teos on italialaisen taiteilijan Maurizio Cattelanin luomus.

Teos on ollut käytössä Guggenheim-museon viidenessä kerroksessa syyskuusta 2016 lähtien. Näyttelytila oli sisustettu näyttämään aivan tavalliselta WC-huoneelta. Tarkoituksena on ollut rohkaista museovieraita käyttämään taidetta.

Teoksen näyttelyaika Guggenheimissa on kuitenkin ohi. America oli osa interaktiivisen taiteen näyttelyä, jonka oli tarkoituskin olla esillä vain vuoden ajan.

Spector kirjoitti sähköpostissaan, että teos on saatavilla lainaksi Valkoiseen taloon, ”mikäli presidentti tai hänen puolisonsa ovat kiinnostuneita asettamaan sen esille Valkoisessa talossa.

Guggenheim-museo kieltäytyi kommentoimasta tapausta CNN:lle.

Donald Trumpin tiedetään asennuttaneen henkilökohtaisiin asuntoihinsa kullattuja WC-huonekaluja.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.