Taiteilija maalasi Trumpista pienivehkeisen alastonkuvan – uhataan haastaa oikeuteen

Taiteilija Illma Gore on uhattu haastaa oikeuteen, jos hän myy maalaamansa alastonta Donald Trumpia esittävän taideteoksensa. Goren teos on tällä hetkellä esitteillä lontoolaisessa galleriassa ja myynnissä miljoonalla punnalla, kertoo Guardian.

Toistaiseksi taideteoksesta on tehty vasta yli 100 000 punnan tarjouksia. Teos on ollut esillä Maddox-galleriassa viikon.

Goren teos "Make America Great Again" esittää republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin alastomana, ja hahmolla on varsin pieni penis. Teos alkoi saavuttaa laajempaa kuuluisuutta, kun taiteilija julkaisi kuvan maalauksestaan Facebookissa. Tämän jälkeen teoksen kuvia on sensuroitu sosiaalisesta mediasta. Teos myös poistettiin myynnistä eBaysta sen jälkeen, kun Gore sai nimettömän uhkauksen oikeushaasteesta.

Lontoolaisgalleria lupautui laittamaan Goren teoksen esille sen jälkeen, kun useat yhdysvaltalaisgalleriat kieltäytyivät esittelemästä taulua Trumpin kannattajien koston pelossa. Gore kertoo saaneensa teoksensa vuoksi tuhansia tappouhkauksia. 

– Vastaanotto etenkin Briteissä on ollut uskomattoman kannustavaa. Kaikkialla muualla paitsi Yhdysvalloissa se on ollut mahtavaa. Kuka olisi uskonut, että siitä tulee niin iso juttu, Gore kommentoi teostaan Guardianille.


Lue myös:

    Uusimmat