Mainos

Trump kertoi lakkauttavansa teollisuusneuvostonsa – moni jäsenistä oli jo lähtenyt

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kertonut lopettavansa kahden neuvoa antavan neuvostonsa toiminnan.

– Sen sijaan, että hiostaisin teollisuusneuvoston sekä strategia- ja toimintatapaneuvoston liikemiehiä, lopetan molempien toiminnan. Kiitos kaikille! Trump tviittasi.

Useat teollisuusneuvoston jäsenet ovat aiemmin jättäneet paikkansa neuvostossa. Syynä ovat Trumpin lausunnot Charlottesvillen väkivaltaisista tapahtumista.

Trump aiheutti tiistaina vastalauseiden myrskyn, kun hän sanoi, että äärioikeistolaisia vastustaneet mielenosoittajat olivat myös yhtä lailla syyllisiä lauantain mielenosoituksessa leimahtaneeseen väkivaltaan.

Neuvoston jätti esimerkiksi Yhdysvaltojen suurimman työntekijäjärjestön johtaja Richard Trumka. Trumkan mukaan Trumpin kommentit tarkoittavat sitä, että presidentti hyväksyy fanaattisuuden ja kotimaisen terrorismin.

Vastauksena eroihin Trump tviittasi, että jokaista eroavaa neuvoston jäsentä kohti hänellä on monta uutta ehdokasta heidän tilalleen.

Myös lääketeollisuusyritys Merckin, urheiluvaateyhtiö Under Armourin ja tietokoneyhtiö Intelin toimitusjohtajat ovat ilmoittaneet jättävänsä neuvoston.

Trumpin presidenttikauden alussa hän ja liike-elämä olivat vielä hyvissä väleissä, mutta suhde alkoi rakoilla jo tammikuussa, kun Applen johtaja Tim Cook ja monet muut kritisoivat Trumpin suunnittelemaa matkustuskieltoa.

Kesäkuussa Disneyn ja Teslan johtajat lopettivat Valkoisen talon neuvonantajina vastalauseena Trumpin päätökselle irtautua Pariisin ilmastosopimuksesta.

Trump kohautti jälleen Yhdysvaltoja 

2:07

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.