Yritysjohtajat eivät sulattaneet Trumpin Charlottesville-kommentteja, jättävät maan teollisuusneuvoston

Useat Yhdysvaltojen teollisuusneuvoston jäsenet ovat ilmoittaneet jättävänsä paikkansa neuvostossa. Syynä on Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin lausunnot Charlottesvillen väkivaltaisista tapahtumista.

Trumpin mukaan Charlottesvillen tapahtumat olivat molempien osapuolten syytä 0:22

Uutistoimisto AFP:n mukaan neuvoston jätti Yhdysvaltojen suurimman työntekijäjärjestön johtaja Richard Trumka, sillä hänen mukaansa Trumpin kommentit tarkoittavat sitä, että presidentti hyväksyy fanaattisuuden ja kotimaisen terrorismin

Guardian kertoo, että myös lääketeollisuusyritys Merckin, urheiluvaateyhtiö Under Armourin ja tietokoneyhtiö Intelin toimitusjohtajat ovat ilmoittaneet jättävänsä neuvoston Trumpin kommenttien jälkeen.

Guardianin mukaan kesäkuussa neuvoston jättivät Disneyn hallituksen puheenjohtaja Bob Iger ja Teslan toimitusjohtaja Elon Musk. Iger ja Musk hylkäsivät neuvoston sen jälkeen, kun Trump ilmoitti Yhdysvaltojen irrottautuvan Pariisin ilmastosopimuksesta.

Ensimmäisenä neuvostosta lähti Uberin toimitusjohtaja Travis Kalanick. Hän jätti neuvoston jo helmikuussa Trumpin maahanmuuttopolitiikan takia.  

Liittovaltion poliisi FBI on kertonut aloittavansa tutkinnan Charlottesvillen tapahtumiin liittyen:

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisi FBI aloittaa tutkinnan Charlottesvillen tapahtumista 2:11

Lue myös:

    Uusimmat