Näyttelijöiden ammattiliitto harkitsi Donald Trumpin erottamista – ex-presidentti ehti ensin ja poltti sillat takanaan: "Ketä kiinnostaa!"

Donald Trump erosi näyttelijöiden ammatti­liitosta 0:50
Kirje kokonaisuudessaan on luettavissa videolta.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on eronnut muun muassa näyttelijöitä, muusikoita ja media-alan ammattilaisia edustavasta SAG-AFTRA -nimisestä ammattiliitosta.

Liitolla on jäseniä noin 160 000. Trumpin eroilmoitus tuli vain muutamia viikkoja sen jälkeen, kun liiton johto päätti käynnistää arvioinnin Trumpin jäsenyydestä.

Tutkinnan taustalla velloo kongressin tammikuinen mellakka, jota Trumpin katsotaan yllyttäneen sanoillaan.

– Trump hyökkäsi toiminnallaan liiton pyhimpiä arvoja vastaan, liiton puheenjohtaja Gabrielle Carteris kommentoi ex-presidentin toimia.

SAG-AFTRA -ammattiliiton tärkeimpiä arvoja ovat muun muassa demokratian, sananvapauden sekä totuuden kunnioittaminen.

Trump ilmoitti erostaan kipakalla kirjeellä, jossa hän antoi täyslaidallisen liitolle.

– Ketä kiinnostaa!, Trump kirjoitti vastineeksi liiton aikeille selvittää hänen jäsenyytensä jatkoa.

Entinen presidentti haukkuu liittoa muun muassa ponnettomaksi rahaa jäseniltään kerääväksi järjestöksi, joka ei ole tehnyt mitään jäsenistönsä tai hänen eteensä.

Haukkujen lisäksi Trump kehuskeli rooleillaan muun muassa elokuvissa Yksin Kotona 2 ja Zoolander.

Trumpin tunnetuin tv-ohjelma on tietenkin suurta suosiota nauttinut Diili (The Apprentice), mutta hänet on nähty myös muissa ohjelmissa ja elokuvissa.

Näyttelijöiden liitto vastasi presidentin eroilmoitukseen lyhyen ytimekkäästi. Liitto julkaisi lausunnon, jossa todettiin ”kiitos”.

Lähde: CNN.

Lue myös:

    Uusimmat