Mainos

Trump julkaisi Twitterissä kolme Britannian äärioikeistojohtajan muslimienvastaista videota: "Väärä teko presidentiltä"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hämmensi jälleen toiminnallaan sosiaalisessa mediassa viime yönä Washingtonin aikaa.

Trumpin henkilökohtaiselta Twitter-tililtä uudelleenjulkaistiin kolme Twitterin loukkaavaksi määrittelemää videota, jotka on alun perin julkaissut äärioikeistolaisen Britain First -liikkeen varapuheenjohtaja Jayda Fransen.

Videoilla on kuvattu useita pahoinpitelyjä, ja Fransenin otsikoissa väitetään, että pahoinpitelyt ovat muslimien tekemiä. Yhdellä videoista hyökätään kainalosauvoilla kulkevan valkoihoisen nuorukaisen kimppuun, toisella puolestaan rikotaan Neitsyt Marian patsas heittämällä se katuun.

Trump on jakanut videot ilman kommenttia. Twitter pitää videoita loukkaavana niiden väkivaltaisen sisällön takia.

Fransen pidätettiin

BBC:n mukaan Fransen pidätettiin aiemmin tässä kuussa, syynä hänen pitämänsä puhe elokuussa Belfastissa. Puhe oli BBC:n mukaan uhkaava ja herjaava.

Britain First -liike on muutenkin uhkaillut muslimivirkamiehiä "suoralla toiminnalla". Liike poistettiin puoluerekisteristä aiemmin marraskuussa.

Trumpilla on henkilökohtaisella Twitter-tilillään 43,6 miljoonaa seuraajaa. Tämänkaltaisen huomion saaminen luonnollisesti riemastutti brittinaista, joka hehkutti Trumpia takaisin twiiteissään. Nainen päätyi tänään myös sekä BBC:n että yhdysvaltalaisen CBNS:n jututettavaksi Trumpin sormiherkkyyden takia.

"Väärin tehty presidentin tasoiselta"

Myöhemmin illalla Britannian pääministri Theresa Mayn tiedottaja kommentoi, että presidentin tasoiselta ihmiseltä on yksinkertaisesti väärin "uudelleentwiittailla tällaisia".

– Britain Firstin tavoitteena on jakaa yhteiskuntaamme valheellisen ja jännitteitä kiristävän vihapuheen avulla. Tästä aiheutuu tuskaa myös lakia noudattaville ihmisille. Britannian kansa tyrmää äärioikeiston ennakkoluuloisen retoriikan yksimielisesti, tiedottaja jatkoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.