Trump jättää väliin jo toisen vaaliväittelyn Yhdysvalloissa – tutkijan mukaan valinta on viisas

Yhdysvalloissa on tänään keskiviikkona luvassa republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoittelevien ehdokkaiden toinen vaaliväittely. Mielipidemittauksia johtava ex-presidentti Donald Trump ei kuitenkaan aio osallistua, kuten ei osallistunut ensimmäiseenkään väittelyyn.

Väittelyn sijasta Trump aikoo matkustaa Michiganiin, missä hänen on tarkoitus puhua lakkoileville autotehtaan työntekijöille. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ehätti Trumpin edelle, sillä hän kävi paikalla jo tiistaina.

– Näissä naurettavissa väittelyissä, joita kukaan ei katso, tuhraantuu valtavasti aikaa. Edellisen väittelyn katsojaluvut olivat historian alhaisimmat, Trump kertoi kannattajilleen kampanjatilaisuudessa Etelä-Carolinassa tiistaina.

Lawfare Project -ajatushautomon edustajan Gerard Filittin mukaan Trump lähettää väittelyistä kieltäytymällä viestin, jonka mukaan hänen valintansa republikaanien ehdokkaaksi on väistämätöntä.

– Hän ei voita mitään osallistumalla väittelyihin. Sen sijaan hän voi hävitä paljon, jos häneltä kysytään vaikkapa niistä lukuisista oikeusjutuista joiden kohteena hän on edellisten vaalien vuoksi tai hänen epäselvistä ja muuttuneista kannoistaan joihinkin kysymyksiin, kuten aborttiin, Filitti perusteli.

Kaliforniassa pidettävään vaaliväittelyyn osallistuu yhteensä seitsemän ehdokkuutta tavoittelevaa, muun muassa Trumpin päävastustajana pidetty Floridan kuvernööri Ron DeSantis, Trumpin ex-varapresidentti Mike Pence ja Yhdysvaltain entinen YK-suurlähettiläs Nikki Haley.

 

Lue myös:

    Uusimmat