Risto E.J. Penttilä 91 syytettä saaneen Trumpin presidenttihaaveista: "Tilanne samaan aikaan äärimmäisen huono ja äärimmäisen hyvä"

Risto E.J. Penttilä 91 syytettä saaneen Trumpin presidenttihaaveista: "Tilanne samaan aikaan äärimmäisen huono ja äärimmäisen hyvä" 1:33
Kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E. J. Penttilä arvioi Yhdysvaltain ex-presidentin Donald Trumpin tilannetta tulevissa vaaleissa MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Presidentinvaalit lähestyvät Yhdysvalloissa. Kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E. J. Penttilä arvioi Yhdysvaltain ex-presidentin Donald Trumpin tilannetta tulevissa vaaleissa MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Penttilän mukaan Trumpin tilanne on samaan aikaan äärimmäisen huono ja äärimmäisen hyvä. 

– Äärimmäisen huono sen takia, että (häntä vastaan) on 91 syytettä. Oikeusprosessit lähtevät kohta liikkeelle. Voisi kuvitella, että se on aivan katastrofaalisen huono uutinen hänelle mutta se toimiikin tässä hänen kampanjanaan – se on se hyvä uutinen.

Gallupeissa istuva presidentti Joe Biden ja Trump ovat kannatusmäärissä aivan tasoissa.

– Tämä on kyllä saanut demokraattien kannattajien Washington Postin ja New York Timesin olemaan hyvin huolissaan ja on alkanut keskustelu siitä, että mitenköhän tässä käy, Penttilä toteaa.

Julkisuudessa on ollut huhua, että Biden ei tulisi olemaan edes demokraattien ehdokas. Penttilän mukaan tämä on edelleen spekulaatiota.

– Mutta se spekulaatio on nyt myös demokraattien puolella alkanut. Eli kyllä se mahdollisuus, että Biden vielä ennen ensi kesänä pidettävää puoluekokousta vetäytyisi. Sen mahdollisuus kasvaa koko ajan. Demokraatit eivät kyllä riskeeraa sitä, että häviäisivät Trumpille ja mielestäni tämä pitää ottaa huomioon yhtenä vaihtoehtona, Penttilä sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat