Mainos

Trump aikoo määrätä tutkimuksen vaalivilppiepäilystä

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aikoo määrätä tutkimuksen vaalivilppiepäilyistä presidentinvaaleissa.

Tulosten perusteella äänestyskäytäntöjä voidaan muuttaa. Donald Trump kertoi asiasta Twitterissä. Trumpin mukaan tutkimus koskee esimerkiksi niitä, jotka ovat rekisteröityneet äänestäjiksi kahdessa osavaltiossa. Niin ikään tutkimus koskee muun muassa äänestäjiksi rekisteröityjä kuolleita henkilöitä.

Trumpin tiedotuspäällikkö Sean Spicer sanoi eilen lehdistötilaisuudessa presidentin uskovan, että presidentinvaaleissa äänesti myös 3-5 miljoonaa maassa laittomasti olevaa.

Trump on aiemmin arvioinut, että laittomat äänet nostivat demokraattien Hillary Clintonin osuuden kaikista annetuista äänistä hänen ääniosuuttaan suuremmaksi. Clinton sai vaaleissa noin 2,9 miljoonaa ääntä enemmän kuin Trump.

Spicer ei eilen suostunut tarkentamaan, mistä Trumpin tiedot vaalivilppiepäilyistä ovat peräisin.

Edustajanhuoneen puhemies Paul Ryan kommentoi Trumpin vaalivilppiväitteitä sanomalla, ettei ole nähnyt mitään todisteita laajasta vilpistä. Demokraattisenaattori Bernie Sanders luonnehti Trumpin syytöstä "harhaiseksi". 

Tuomariehdokas ensi viikolla 

Trump kertoi Twitterissä myös, että hän valitsee ehdokkaansa uudeksi tuomariksi Yhdysvaltain korkeimpaan oikeuteen ensi viikon torstaina.

Trump on aiemmin sanonut nimeävänsä ehdolle korkeimman oikeuden tuomareiksi ihmisiä, jotka suosivat rajoituksia aborttiin ja puolustavat perustuslaillista oikeutta kantaa aseita. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.