Tre Kronorin maailmanmestari SM-liigaan

Komean uran Ruotsissa pelannut hyökkääjä Simon Hjalmarsson siirtyy SM-liigaseura Vaasan Sportiin yhden vuoden sopimuksella.

Hjalmarsson, 33, on pelannut Ruotsin SHL:ssä 526 runkosarjaottelua tehoin 127+194=321.

Hän on ollut Ruotsin maajoukkueessa kolmissa MM-kisoista, joista saldona on maailmanmestaruus vuodelta 2013 sekä MM-pronssi 2014. Frölundan joukkueessa Hjalmarsson on ollut voittamassa kerran Ruotsin mestaruutta ja Mestarien liigaa peräti kolmesti.

– Hjalmarsson on kokenut huippupelaaja, joka tuo johtajuutta joukkueeseen. Hänellä on erittäin kova vaatimustaso ja työmoraali – viimeisen päälle joukkuepelaaja, joka on tottunut menestymään. Simon on tuloksentekijä, joka pystyy sekä syöttämään että viimeistelemään, sanoo Sportin urheilujohtaja Markus Jämsä seuran tiedotteessa.

Päättyvällä kaudella Hjalmarsson pelannut ICEHL-liigaa itävaltalaisessa Grazissa. Hän teki 47 ottelussa tehot 9+31=39.

Sport tiedotti maanantaina hankkineensa myös 25-vuotiaan ruotsalaishyökkääjän Jens Lööken Timråsta. Kovat tehot 23+39=62 Ruotsin Allsvenskanissa nousuun johtaneella viime kaudella tehnyt Lööke teki tällä kaudella SHL:ssä 8+13=21 pistettä.

– Lööke on erittäin taitava ja nopea rightin puolen hyökkääjä. Monipuolisella hyökkääjällä on hyvä laukaus ja mies pystyy myös järjestämään muille paikkoja. Hänelle on tarjolla isoa ruutua joukkueessa ja odotamme tehoja muun muassa ylivoimalla, Jämsä lupaa.

Lue myös:

    Uusimmat