Traagisesti menehtynyt joukkuekaveri herätti lämpimät muistot JYPin ex-liigapelurissa – tarina kaksikosta jäällä ostoskärryissä naurattaa edelleen

Ex-liigapelaaja ja JYPin myyntineuvottelija Kalle Koskinen muistelee tshekkimaalivahti Adam Svobodaa, jonka kanssa hän pelasi samassa joukkueessa Ruotsissa. 

Maailmanmestari Svoboda löydettiin asunnostaan kuolleena, ja hänen epäillään hirttäneen itsensä. Koskinen pelasi Svobodan kanssa Ruotsin pääsarjassa Timråssa kaudella 2005–06. Hän postasi surunvalittelut Twitter-tilillään. 

Koskinen muistelee MTV Urheilulle, että Svoboda oli pidetty joukkuekaveri, jolla oli aina pieniä jekkuja mielessä. Svobodalla oli tapana käydä tervehtimässä yleisöä ottelun jälkeen. 

– Ehdotin kerran, että otetaan jäälle ostoskärryt, joissa säilytettiin pelipaitoja. Hän hyppäsi kärryyn, ja menimme ympäri kenttää. Kaikilla oli hauskaa, Koskinen kertoo. 

Koskisen ja Svobodan yhteinen kausi oli pelillisesti pettymys, sillä Timrå ei päässyt pudotuspeleihin. Kaksikko ei ole tavannut sen kauden jälkeen. 

– Aina tällaiset pahalta tuntuvat, ja vielä uutinen kolahti enemmän, koska tunnen hänet. Tuntuu jotenkin, että kiekossa ja futiksessa tapahtuu koko ajan enemmän vastaavanlaisia juttuja. Tai sitten niitä nostetaan enemmän esiin, Koskinen pohtii. 

Puolustaja Koskinen pelasi SM-liigan runkosarjassa 642 ottelua ja SHL:ssä 233. Hän voitti JYPin riveissä kaksi SM-kultaa. Tätä nykyä Koskinen työskentelee JYPissä myyntineuvottelijana.  

Lue myös:

    Uusimmat