HPK:lle toinen kova testi peräjälkeen, Lukko yrittää katkaista pitkän tappioputkensa – SaiPalle juhlaottelu

SM-liigassa pelataan lauantai-iltana kuuden ottelun kierros. Liiga jää maajoukkuetauolle tämän illan jälkeen.

Tappara-HPK

Tampereen Tappara katkaisi orastavan tappioputkensa eilen perjantaina, kun se nousi kahden maalin tappioasemasta 5-4-voittoon asti Lukkoa vastaan Raumalla.

Huomionarvoista ottelusa oli se, että täksi kaudeksi kirvesrintoihin palannut hyökkääjä Antti Erkinjuntti teki kauden ensimmäisen maalinsa. Erkinjuntti oli pelannut 16 ottelua ilman maaleja, kunnes Lukkoa vastaan hän onnistui.

Se on tärkeää Tapparan kannalta, sillä Erkinjunttia on varmasti kaavailtu joukkueen kärkihyökkääjiksi.

HPK sai perjantaina opetuksen siitä, missä menee tällä hetkellä pelinopeudeltaan SM-liigan kärki, kun se taipui sarjakärki Oulun Kärpille 1-4-lukemin.

HPK pelasi hyvä ottelun, mutta oli silti hieman jäljessä vähän jokaisella pelin osa-alueella. Joukkueen päävalmentaja Antti Pennanen totesikin ottelun jälkeen, että HPK:n olisi pitänyt pelata erinomaisesti voittaakseen ottelun.

Silti HPK:n pelaaminen viisikkotasolla on hyvällä tasolla ottelusta toiseen ja se keikkuukin ennen illan kierrosta sarjassa kolmantena.

HPK tekee kokonpanoonsa pienen muutoksen, kun 19-vuotias hyökkääjä Erkka Seppälä nousee kokoonpanoon mukaan.

TPS-Lukko

Turun Palloseura on ollut alkukaudella vakuuttavassa vireessä. TPS on ennen illan kierrosta sarjassa toisena ja seilaa kuuden ottelun voittoputkessa.

Voittoputkensa aikana TPS on tehnyt 22 maalia ja päästänyt vain yhdeksän. Koko alkukauden hyvin toiminut ylivoima on ollut tehoiltaan 33 prosentin luokkaa ja alivoimakin on ollut terästä.

TPS pelaakin tasaisen varmasti illasta toiseen ja jaksaa jauhaa omaa pelitapaansa hamaan tappiin saakka.

Rauman Lukon alkukausi on ollut hankala, mutta ajoittain on ollut viitteitä paremmasta. Ailahtelua on tosin näkynyt välillä rajustikin, josta edellinen ottelu Tapparaa vastaan oli mainio esimerkki.

Lukko johti ottelua kahdesti kahdella maalilla, mutta tamperelaisjoukkue nousi silti tasoihin ja otti voiton lopulta voittomaalikilpailun jälkeen. Lukolla oli mahdollisuus ratkaista ottelua kolmannen erän ylivoimillaan, mutta siinä se ei onnistunut.

Tappion myötä Lukko ajautui viiden ottelun tappioputkeen. Lukko tekee illan ottelun kokoonpanoonsa muutoksia, kun kapteeni Janne Niskala palaa kaukaloon.

Myös maalivahti vaihtuu, kun Oskari Setänen on torjuntavuorossa.

SaiPa-HIFK

SaiPa tulee juhlaotteluunsa kaksi tappiota allaan. Lappenrantalaiset ovat ennen illan kierrosta sarjassa sijalla kymmenen.

SaiPalta on puuttunut nöyryys peliä ja voittamista kohtaaan. SaiPan pelaajat ovat ottaneet hölmöjä jäähyjä tai vastaavasti menettäneet kiekkoja kriittisinä hetkinä ottelun voittamisen kannalta.

SaiPa juhlistaa 70-vuotista taivaltaan illan ottelussa. SaiPa vaihtaa otteluun maalivahtia, kun Frans Tuohimaa on torjuntavuorossa.

Helsingin IFK on ajautunut pieneen tappioputkeen, kun se tulee illan otteluun kolme tappiota niskassaan.

IFK:n pelaaminen on sikäli ollut ihan kohtalaisella tasolla, mutta maalinteon kanssa on ollut vaikeuksia. Helsinkiläisjoukkue on tehnyt vain kolme maalia tappioputkensa aikana ja vastaavasti päästänyt peräti 11 maalia.

IFK ei tee kokoonpanoonsa muutoksia. Kokoonpanot: 

Muut ottelut:

JYP-Jukurit, kokoonpanot: 

Ässät-KalPa, kokoonpanot: 

Sport-Kärpät, kokoonpanot: 

Lue myös:

    Uusimmat