SM-liigan sarjakärjen maalivahti nousi Leijoniin asti – avaa kehityksensä saloja

Oulun Kärppien ykkösmaalivahti Veini Vehviläinen on jatkanut tällä kaudella siitä, mihin jäi viime kaudella. Siitä palkintona alkuviikosta tuli maajoukkuekutsu Leijoniin. 

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa keskiviikon kierrokselta.

Vehviläinen on torjunut tällä kaudella upealla tasolla. 21-vuotiaan maalivahdin torjuntaprosentti on 14 pelatun ottelun jälkeen peräti 94,62.

Keskiviikkoiltana Ilvestä vastaan Vehviläinen esitti monia huipputorjuntoja ja päästi selkänsä taakse vain yhden laukauksen. 

Vehviläisen mukaan mielessä ei oikein liiku juuri mitään, kun on hyvässä torjuntavireessä.

– Ei siellä mitään (mielessä) merkittävää pitäisi silloin liikkua. Silloin, kun se tulee selkäytimestä ja antaa vain mennä, nin yleensä jälki on silloin parasta., Vehviläinen totesi Kärppien omassa haastattelussa.

Vehviläinen on noussut nopeasti SM-liigan ja Euroopan huipulle. Vehviläinen haki paikkaansa nuorena lupauksena Jyväskylän JYPin riveissä, mutta maalivahdin otteissa näkyi runsaasti ailahteluja. 

Matka veikin Vaasan Sportin kautta Kärppiin viime kaudeksi. Vehviläinen torjui oululaiset lopulta Suomen mestaruuteen asti.

Alkuviikosta julkistettiin Leijonein pelaajaryhmä tulevaan Karjala-turnaukseen ja listalta löytyi Vehviläisen nimi. Vehviläinen onkin tullut pitkän matkan Jyväskylän lupauksesta, yhdeksi Suomen parhaimmista maalivahdeista.

Kehityksen takana on Vehviläisen mielestä hyvää valmennusta, sparrausta ja puitteet, jotka ovat hyvät Oulussa.

– Itsekin on joutunut miettimään asioita, kun ei ensimmäisellä kerralla onnistunut. On joutunut kasvamaan ihmisenä ja pelaajana, Vehviläinen totesi.

Kärpät jatkaa kauttaan perjantaina, kun se kohtaa HPK:n Hämeenlinnassa.

 

Lue myös:

    Uusimmat