TPS aloitti heti pelaajiensa testauksen, riskitekijät aiheuttavat huolta Pelaajayhdistykselle – "Jos vaateista lipsutaan, se ei ole enää sen arvoista"

SM-liigapelaajien harjoittelu koronaviruspandemian keskellä on herättänyt runsaasti keskustelua viime päivinä. TPS aloitti keskiviikkona pelaajiensa testauksen, vaikka maassa vallitseva poikkeustila on vielä voimassa. Jääkiekon Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela otti kantaa tilanteeseen.

SM-liigapelaajien kauden jälkeinen harjoitusvapaa päättyi tiistaina ja joukkueet ovat vapaita aloittamaan harjoittelun. Koronaviruksen luoma poikkeustilanne aiheuttaa kuitenkin suuria haasteita ja uhkia pelaajien ja seurojen yhteiselle harjoittelulle.

Jalkapallon Veikkausliiga antoi seuroilleen hiljattain luvan aloittaa harjoittelun pienissä 3-4 henkilön ryhmissä. Jääkiekon Pelaajayhdistys ilmoitti jo viime viikolla, ettei se suosittele siirtymistä pienryhmäharjoitteluun niin kauan kuin maassa vallitseva poikkeustila on voimassa. Kanta ei ole muuttunut.

– Meidän näkemys ei ole viime päivien aikana muuttunut. Niin kauan kuin poikkeustila on voimassa 13. toukokuuta asti, toivomme, ettei minkään tyyppisiä pienryhmäharjoituksia laiteta voimaan, Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela toteaa MTV Urheilulle.

SM-liigassa pelaavan TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen antoi keskiviikkona kritiikkiä Pelaajayhdistyksen suuntaan ihmettelemällä viimeviikkoisen ulostulon antia. Saarela ei halunnut ottaa Jokisen kritiikkiin mitään kantaa.

"Riskitasot suurenevat selkeästi"

TPS hyppäsi takaisin sorvin ääreen heti keskiviikkona, kun se aloitti pelaajiensa testaamisen kuntopyörätesteillä. Jokisen mukaan testaus suoritetaan erikseen määrätyssä testauspaikassa 1-3 kuntopyörän erissä. Testaukset pyritään viemään läpi kaikkien pelaajien osalta muutamassa päivässä.

Mitä Pelaajayhdistys tilanteesta ajattelee? Saarelan mukaan mahdolliset testaukset olisi hyvä suorittaa yksi pelaaja kerrallaan altistumisriskien minimoimiseksi. Ainakin yksi seura on ilmoittanut toimivansa näin.

– Testauksen osalta olen kuullut, että yhdessä joukkueessa testaus hoidetaan ammattimaisissa olosuhteissa. Yksi pelaaja päivässä käy testeissä ja testinvalvoja on paikalla. Sen jälkeen kaikki laitteet desinfioidaan ja varmasti katsotaan, ettei jää riskitekijöitä jäljelle. Minun näkemyksen mukaan se on ihan ok, Saarela sanoo.

Mitään aihetta kiireeseen ei tällä hetkellä vallitsevassa tilanteessa ole. Saarela toivoo, että muutkin seurat toimisivat yllä mainitulla tavalla.

– Jos näistä tämän tyyppisistä vaateista lipsutaan ja siellä ruvetaan useampia pelaajia testaamaan peräkkäin samoissa tiloissa, se ei ole enää sen arvoista. Siinä varmasti riskitasot altistumisen osalta suurenevat selkeästi. Tässä on aikaa testata pelaajia hyvinkin hitaalla aikataululla, Saarela jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat