Toyotan suosikkimaasturin hinta putoaa lauantaina nelinumeroisella summalla – näin WLTP kohtelee suomalaisten lempparimerkkiä

7:51

Syyskuun alussa eli tulevana lauantaina voimaan astuva WLTP-autoverotaulukko vaikuttaa monien uusien autojen hintoihin.

Pääkuvan video

Autoverotus muuttuu – miten WLTP vaikuttaa hintoihin?

Lauantaina voimaan astuva autoverouudistus muuttaa autojen myyntihintoja. Taustalla on päästömittaustavan muutos, jonka vuoksi myös autoverotaulukkoa on rukattava.

Autojen päästöt eivät sinänsä muutu, mutta uusi, entistä tarkempi mittaustapa antaa aiempaa paremman kuvan autojen todellisista päästöistä.

Suomen eniten ensirekisteröity automerkki on tällä hetkellä Toyota. Sen myydyin malli on B-segmenttiin kuuluva Yaris.

Autoverouudistus kohtelee Yarista helläkätisesti. Yaris 1.5 Hybrid Active maksaa nyt 20 470 euroa. Syyskuun alusta hinta on 20 534 euroa, eli hinta nousee 64 euroa.

C-segmentin Aurista on myyty lähes yhtä paljon kuin Yarista. Sen farmarimallin ostajat hyötyvät autoveromuutoksesta 372 euroa. Hinta on nyt 29 128 euroa, syyskuun alusta 28 756 euroa (Auris Touring Sports 1.8 Hybrid Active Edition).

Esimerkkiautoista suurin hinnanalennus tulee katumaasturi RAV4 2.5 Hybrid FWD Hybrid Editioniin. Nyt hinta on 40 922 euroa, syyskuun alusta 39 658 euroa, muutos on siis -1 264 euroa.

Toyotan uudehkon myyntivaltin C-HR:n hinta muuttuu sekin hieman. Esimerkiksi C-HR 1.8 Hybrid Active maksaa nyt 30 256 euroa, syyskuun alusta 30 351 euroa, hinta nousee siis 95 euroa.

Autojen hinnat on alun perin ilmoitettu senttien tarkkuudella, mutta tässä sentit on pyöristetty pois. Kyseiset autot ovat yksittäisiä esimerkkejä, ja hintojen muutokset ovat hyvin autokohtaisia samankin mallisarjan sisällä. Toyota ei ole vielä julkaissut kokonaan uutta hinnastoaan.

Autoalalla ennakoidaan, että pienten, pienimoottoristen, vähäpäästöisten ja niukasti varusteltujen autojen hinnat ovat laskusuunnassa, kun taas suurten, tehokkaiden, suuripäästöisten ja hyvin varusteltujen sekä nelivetoautojen hinnat nousevat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja