Toyotan esittämä yllätystarjous oli Jari-Matti Latvalalle käänteentekevä hetki: "Voin sanoa suoraan, että se pelasti mun elämän"

Jari-Matti Latvala Toyotan yllätystarjouksesta: "Voin sanoa suoraan, että se pelasti mun elämän" 1:10
Jari-Matti Latvala Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa: "Se, että Toyota pyysi mut tallipäällikköhommaan, pelasti mun elämän"

Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa vieraillut Jari-Matti Latvala iloitsee nykyisestä elämäntilanteestaan. Menossa on kolmas kausi tallipäällikkönä Toyotan MM-rallitiimissä, ja menestystäkin tulee. Vielä kolme vuotta sitten kaikki oli toisin.

Latvalan ura ammattikuljettajana päättyi kauden 2019 päätteeksi, kun Toyota päätti olla uusimatta kolme kautta tallia edustaneen suomalaiskuljettajan sopimusta.

Samaan aikaan Latvalan nimi vilkkui silloisen parisuhteen vuoksi viihdeuutisten otsikoissa, ja alkuvuodesta 2020 päälle tulivat vielä 4,5 miljoonan euron verovelat. Niitä karhuttiin niin sanottujen Suomi-päivien ylittämisestä vuosina 2014–2017.

– Se oli takautuvasti, ja siinä oli seitsemän prosentin korko päälle – se pitää muistaa. Siinä oli viidennes melkein korkoa, jota ei ollut koskaan tienattu.

Kaikki näytti menevän pieleen, kunnes joulukuussa 2020 Toyota tiedotti Latvalan seuraavan kaudesta 2021 alkaen Tommi Mäkistä tallipäällikön roolissa. Valinta oli yllätys kaikille, myös Latvalalle itselleen.

Tuota Toyotan päätöstä Latvala kuvaa nyt, kolmisen vuotta myöhemmin, käänteentekeväksi hetkeksi itselleen.

– Voin sanoa suoraan, että se pelasti mun elämän.

Latvala maksoi viimeisen erän veroveloistaan alkuvuodesta.

Mitä Latvala miettii muutaman vuoden takaisista vaikeuksistaan nyt, ja miten tallipäällikön tehtävä muutti hänen elämäänsä? Näihin kysymyksiin Latvala vastaa jutun pääkuvana olevalla videolla.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat