Toyotalta tulossa neljässä vuodessa peräti 15 täyssähköautoa – ensimmäinen tottelee nimeä bZ4X

Tältä näyttää Toyotan tuleva sähköauto bZ4X 0:41
Odotettu uutuus paljastettiin: Tältä näyttää Toyotan tuleva sähköauto bZ4X!

Toyotan sähköautovyörytys käynnistyy RAV4:n kokoluokkaa olevalla katumaasturilla. Nimeä bZ4X kantavan SUV:n esituotantomalli on nyt paljastettu.

Vielä vähän aikaa sitten nuivasti sähköautoihin suhtautunut Toyota on tehnyt täyskäännöksen strategiassaan. Japanilaisjätti aikoo nimittäin esitellä peräti 15 täyssähköautoa vuoteen 2025 mennessä.

Ensimmäisenä markkinoille saapuu bZ4X-niminen nelivetoinen katumaasturi, joka on kehitetty yhteistyössä nelivetoexpertti Subarun kanssa. Vaikka auto näyttääkin täysin tuotantovalmiilta, on se vielä konseptivaiheessa. Isoja muutoksia auton ulkonäköön on tuskin kuitenkaan tulossa.

Erikoisen nimen alkuosa, bZ, on lyhenne sanoista “beyond zero”, jotka markkinointiosaston mukaan kertovat Toyotan sitoutumisesta pelkkiä nollapäästöjä ja hiilineutraaliutta pidemmälle. Numero neljä viittaa keskikokoiseen autoon, ja X-kirjain merkitsee katumaasturia.

Toyota tuo bZ-sähköautomallistoonsa peräti kuusi muuta autoa vuoteen 2025 mennessä. Muut tuloillaan olevat sähköautomallit lienevät sen olemassaolevista polttomoottorimalleista kehitettäviä täyssähkövariantteja.

Toyotan e-TNGA-alustaa hyödyntävän bZ4X:n tuotantomallin valmistus ja myynti käynnistyvät kesällä 2022.

Lähde: Toyota

Lue myös:

    Uusimmat