Jonne Halttunen esitti hurjan kuvauksen poikkeuksellisesta kokemuksestaan Kalle Rovanperän rinnalla: "Yksi kovimmista"

Huimaa kuvaa Kalle Rovanperästä: Tätä täysi pistepotti Kreikasta merkitsi – "Kyllä tekee hyvää!" 0:32
Huimaa kuvaa Kalle Rovanperän ja Jonne Halttusen autosta: Tätä täysi pistepotti Kreikasta merkitsi – "Kyllä teki hyvää!"

Jonne Halttunen on lukenut urallaan nuottia lähes 200 rallikilpailussa ja voittanutkin niistä melkoisen määrän, mutta viimeviikkoinen Kreikan MM-ralli jäi hänellekin mieleen yhtenä ikimuistoisimmista.

Halttunen ja Kalle Rovanperä nappasivat Kreikassa kauden kolmannen voittonsa ja vankistivat näin MM-johtoaan 33 pisteeseen, kun kolme kisaa on ajamatta. Toyotan suomalaisautokunta oli nopein myös rallin päättäneellä Power Stagella.

Alkuviikon aikana Kreikkaa piiskanneet rankkasateet ja niistä aiheutuneet muutokset pitivät kuitenkin huolen siitä, ettei Halttusella tullut missään vaiheessa ralliviikkoa ainakaan tylsää. Yhteydenpito järjestäjiltä kilpailijoiden suuntaan oli jatkuvaa.

– Tämä oli yksi kovimmista kisoista urallani, koska muutoksia oli niin paljon. 11 tiedotetta ja sata viestiä – no ei ehkä ihan sataa, Halttunen ynnäili kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Joka tapauksessa tämä oli kova haaste paitsi kuskeille myös karttureille. Järjestäjä teki mahtavaa työtä, että pystyimme ajamaan kisan läpi näissä olosuhteissa. Oli paljon muutoksia, ja niihin täytyi sopeutua koko ajan, mutta samalla piti tehdä kaikki normaalit työt. Koko ajan oli monta rautaa tulessa.

Loppujen lopuksi ralli oli isossa kuvassa melko mitätön asia. Pelastusviranomaiset kertoivat sunnuntaina, että Kreikkaa piinanneiden rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa kuolleen ainakin 15 ihmistä. Lisäksi tuhansia on jouduttu pelastamaan ja maan infrastruktuuri on kärsinyt mittavat vauriot.

– Tämä on vaikeaa aikaa paikallisille, eikä tällaisen voiton jälkeen voi oikeastaan juhlia, mutta järjestäjät voivat olla ylpeitä siitä, mitä he tekivät, Halttunen sanoi.

Kalle Rovanperältä huikaiseva näytös Power Stagella! Kisavoittaja pyyhki muilla lattiaa – selostamossa epäuskoinen fiilis 2:59
Kalle Rovanperältä huikaiseva näytös Power Stagella! Kisavoittaja pyyhki muilla lattiaa – selostamossa epäuskoinen fiilis

 

 

 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat