Toyota-kuljettajat iskussa Keniassa – Jari-Matti Latvala jakoi suitsutusta

6:16
Tulosruutu: Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi tunnelmistaan Safari-rallissa.

Toyotan Sebastien Ogier ja Elfyn Evans olivat kärkivauhdissa Kenian Safari-rallin testierikoiskokeella keskiviikkona.

MM-sarjaa johtava Ogier kiilasi testipätkällä kärkeen päihitettyään tallikaverinsa Evansin yhden sekunnin kymmenyksen erolla.

Hyundain Thierry Neuville kellotti kolmanneksi nopeimman ajan shakedownilla. Belgialaistähti jäi 1,1 sekuntia Ogierin pohja-ajasta.

Toyotan japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta pääsi hyvään vauhtiin 5,4 kilometriä pitkällä testipätkällä pidettyään viidenneksi kovinta vauhtia. Kalle Rovanperä sijoittui puolestaan seitsemänneksi, eroa kärkeen kertyi 3,5 sekuntia.

Toyotan panos oli kaikkiaan vahva, kun kaikki neljä kuljettajaa mahtuivat seitsemän parhaan joukkoon.

– Shakedown meni meiltä hyvin. Pojat olivat hyvässä vauhdissa. Tärkein juttu on se, että tiedämme auton toimivan ja olevan vahva. Muuten tuloksellisesti en uskalla antaa mitään arviota testipätkän perusteella, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala viittasi torstaina alkavan rallin lähtöasetelmiin.

– Tässä kilpailussa joku voi lähteä kovaa ja pystyä tekemään kovankin eron. Mutta tämä on myös kestävyyskilpailu ja sillä on iso merkitys. Sen voin sanoa, että lähtöpaikalla ei ole kauhean isoa merkitystä rallissa. Täällä ei tule putsaamisefektiä kärkiautoille, Latvala jatkoi.

Kenian MM-ralli käynnistyy torstaina lyhyellä erikoiskokeella Nairobissa. Kilpailu pääsee kunnolla vauhtiin perjantaina, jolloin kuskeilla on edessään koko päivän urakka Naivasha-järven ympäristössä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja