Kalle Rovanperältä ilmiömäinen veto testipätkällä: yllättyi itsekin – "Nautiskelin vain"

Kalle Rovanperä oli huikeassa iskussa Ruotsin MM-rallin testierikoiskokeella torstaina.

Toyota-kuljettaja Rovanperä jätti kaikki muut WRC-kuljettajat selvästi taakseen Skallan testipätkällä. Vasta 19-vuotias suomalaislupaus tykitti pohja-ajan peräti 3,5 sekunnin erolla tallikaveriinsa Sébastien Ogieriin nähden.

Rovanperä kellotti ykkösajan viimeisellä vedollaan.

– Ajoimme kolme ensimmäistä vetoa putkeen samoilla renkailla. Katsoimme, miten rengas kuluu ja käyttäytyy. Laitoimme viimeiselle vedolle uudet renkaat, ja saimme ihan hyvän ajan. Nautiskelin vain, ja annoin mennä, Rovanperä myhäili.

– Heti maaliviivalla tuntui siltä, että veto oli hyvä. Ero oli iso muihin, ja se ehkä yllätti hieman. Odotin, että sillä vedolla pitäisi päästä kärjen tuntumaan.

Ruotsin rallin shakedown ajettiin soratiellä, jolla ei ollut lunta tai jäätä. Varsinaisilla erikoiskokeilla tilanne toisenlainen, sillä pätkiltä löytyy talvisempiakin olosuhteita.

Kilpailussa yksi suurimmista haasteista on saada nastat säilymään renkaissa.

– Testipätkältä sai fiiliksen, miten nastat kuluvat. Täytyy sanoa, että tilanne on todella vaikea keskellä pätkää, kun ensin kuluttaa nastoja soralla ja sitten menee takaisin lumelle. Ne ovat vaikeita paikkoja löytää oikea vauhti ja tuntuma, sillä itse ei periaatteessa tiedä, mikä on renkaan kunto, Rovanperä sanoi.

Toyota otti Skallan testierikoiskokeella kolmoisvoiton, kun Elfyn Evans ylsi Ogierin kannassa kolmanneksi. Suomalaiskuljettajista Teemu Suninen sijoittui seitsemänneksi, Jari-Matti Latvala kahdeksanneksi ja Esapekka Lappi kymmenenneksi.

Ruotsin MM-rallissa ajetaan vielä toinen testierikoiskoe Karlstadin raviradalla torstai-iltana. Kyseisen pätkän piti olla kilpailun ensimmäinen varsinainen pikataival, mutta järjestäjät päättivät muuttaa sen testiksi.

Ruotsin ralli pääsee kunnolla käyntiin perjantaiaamuna.

Lue myös:

    Uusimmat