Totta se on – joillekin ihmisille ei tule krapulaa!

7:49

Jotkut ihmiset väittävät, että heille ei tule krapulaa juomisesta huolimatta. Alkoholitutkija Peter Eriksson Helsingin yliopiston kansanterveystieteen osastolta kertoi Huomenta Suomessa, että väite pitää paikkansa.

– Se on totta. Siihen vaikuttavat perinnölliset tekijät. Minäkin olen saanut kunnon krapulan kerran elämässä, ja olen kuitenkin juonut itseni humalaan x määrän kertoja, Peter Eriksson totesi lähetyksessä.

– Ne, jotka eivät saa krapulaa, ovat tietysti riskivyöhykkeessä sillä tavalla, että he voivat helposti ylijuoda, Eriksson huomautti.

Toisaalta on myös ihmisiä, jotka todennäköisesti jonkin perinnöllisyystekijän tai elimellisen eron takia saavat krapulan hyvin pienestäkin määrästä alkoholia.

– Ennen sitä kutsuttiin patologiseksi humalaksi. Se on tilanne, joka voi kestää muutaman päivän.

Mitkä ovat tavallisimpia krapulan oireita? Miksei joillekin ihmisille tule krapulaa ollenkaan? Miksi kankkuset pahenevat ikääntyessä? Katso video ylhäältä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja