Muisto Niki Laudan vitsistä Lewis Hamiltonin mestaruuskisassa lämmittää yhä Mercedes-pomoa

Maanantaina edesmenneellä Niki Laudalla ja mestaruuksia Mercedeksellä napsineen Lewis Hamiltonin välillä oli yhteys, joka vain suurilla mestareilla voi olla, näkee tallipomo Toto Wolff.

Lewis Hamilton sai vapautuksen mediatehtävistä keskiviikkona oltuaan murtunut Niki Laudan kuolemasta. Brittikuski sai paljon henkistä tukea Laudalta, mutta hänen myös tulonsa talliin oli pitkälti itävaltalaislegendan ansiota.

– Niki oli kesällä 2012 iso osa sitä, että Lewis liittyi tiimiin. Hän antoi tiimille uskottavuutta ja ison sysäyksen eteenpäin, koska kaikki tiesivät, miten Niki ei koskaan tehnyt asioita puoliksi, Wolff kertoi torstain tiedotustilaisuudessaan.

Wolffin mukaan Laudaa ja Hamiltonia yhdisti erityinen yhteys, joka vain moninkertaisilla mestareilla voi olla.

– Hyvin harva on kokenut, mitä nämä kaksi ovat eli voittaneet vuosien saatossa paljon, vieneet mestaruuksia parhaita kuskeja vastaan ja ajaneet autoa sen äärirajoilla, Wolff sanoi.

Päällimmäisenä muistona Wolffille on jäänyt mieleen Laudan vitsi jännittävässä mestaruustaistelussa. Ihmeen kaupalla vuoden 1976 karusta onnettomuudestaan selvinnyt Lauda nauratti Wolffia rukouksellaan.

– Kaksi vuotta sitten, en muista kisaa, mutta se oli Lewis Hamiltonin mestaruuden varmistanut kisa. Hän istui vieressäni hiljaa seuraten kisaa. Ja aivan yhtäkkiä hän laittoi kätensä yhteen, nosti katseensa ylös ja sanoi: ”Rakas Jumala, auta minua tämän yhden kerran”, Wolff hymyili.

– Pragmatisti pyytää apua Jumalalta, se oli niin inhimillistä.

Lue myös:

    Uusimmat