Toto Wolff: Michael Schumacher on Mercedeksen nykyisen menestyksen alullepanijoita – "Me ajattelemme häntä aina"

Seitsenkertaiselle F1-maailmanmestarille Michael Schumacherille ei tavallisesti lasketa merkittäviä ansioita Mercedeksen nykyisestä menestyksestä, mutta Mersun tallipäällikkö Toto Wolff ylistää saksalaisen panosta asiassa.

Uransa jo vuonna 2006 Ferrarilla lopettanut Schumacher palasi formula ykkösiin kausiksi 2010–2012, jolloin hän kilpaili Mercedeksen ohjaimissa. Tallikaveri Nico Rosberg peittosi joka vuosi Schumacherin MM-pisteissä, eikä "Schumin" paluusta tullut tuloksellisesti hohdokasta. Wolff kuitenkin nostaa Schumacherin Mercedes-ansiot muuta kautta esiin.

– Me kaikki Mercedeksellä kaipaamme häntä paljon konsulttina ja mentorina. Michael on yksi Merceksen viimeaikaisen F1-menestyksen alullepanijoista. Hän on auttanut perustamaan nämä rakenteet 2010–2012, Wolff kommentoi saksalaislehti Bildille.

Wolff sanoi myös, että Schumacher on aina hänen henkilökohtaisessa elämässään ja Mercedeksellä läsnä.

– Me ajattelemme häntä aina. Minulle hän on kaikkien aikojen häikäisevin kuljettaja, uskomaton persoona.

Schumacher kärsi vakavia päävammoja lasketteluonnettomuudessa joulukuussa 2013, ja häntä hoidetaan hänen kotiinsa rakennetussa sairaalassa Sveitsin Glandissa.

Mercedes on voittanut viimeisimmät viisi valmistajien ja kuljettajien maailmanmestaruutta peräjälkeen. Neljä näistä kuskimestaruuksista on mennyt nykykuski Lewis Hamiltonille ja yksi Nico Rosbergille.

Lue myös:

    Uusimmat