Mercedeksen F1-mestaruuksien avainhahmo jättää tallin

Formula ykkösten Mercedes-tallissa tekniikkapuolella pitkään toiminut ja tallia sen suurmenestyksiin osaltaan luotsannut Mike Elliott jätti kollegoilleen jäähyväiset maanantaina ja suuntaa nyt hetkeksi vapaalle, kertoi talli tiistaina.

Elliott aloitti F1:ssä McLarenilla aerodynamiikan parissa vuonna 2000, ja Mercedekselle hän tuli 2012. Hän nousi tallin tekniseksi johtajaksi ja oli tärkeässä roolissa Mercedeksen voittaessa peräti kahdeksan peräkkäistä valmistajien maailmanmestaruutta 2014–21.

– Mike on ollut yksi tukipilareistamme viimeisen vuosikymmenen aikana. Äärimmäisen älykkäät tekniset aivot, ja myös joukkuepelaaja. Mutta on selvää, että hän on nyt valmis uusiin haasteisiin. Kiitämme häntä kaikesta ja toivotamme menestystä tulevaan, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoi.

– On ollut suuri etuoikeus olla osana Mercedes-tiimiä. Olen nähnyt nousun ensimmäiseen mestaruuteen ja lopulta ennätysmäiseen kahdeksaan peräkkäiseen valmistajien mestaruuteen. Ja olen ylpeä osallisuudestani tuohon kaikkeen. Nyt olen päättänyt, että on oikea hetki ottaa seuraava askel. Ensin kuitenkin pidetään paussia, 23 vuoden täyden työn jälkeen tässä lajissa, Elliott puolestaan sanaili.

Mercedes on toisena valmistajien MM-pisteissä, kun kautta on jäljellä vielä kolme kisaa. Kautta ylivoimaisesti hallinnut Red Bull on jo varmistanut mestaruuden, mutta Ferrari on vain 22 pisteen päässä Mercedeksestä. Tallissa painetaan kuitenkin täyttä häkää töitä ensi kautta varten, ja tallin kisainsinöörijohtaja Andrew Shovlin on kuvaillut Mercedeksen ensi kauden autossa olevan "varsin huomattavia" muutoksia tämänvuotiseen ajokkiin.

Lue myös:

    Uusimmat