Toto Wolff: FIAn silmätikuksi joutuneella Lewis Hamiltonilla on tallin lupa pukeutua haluamallaan tavalla – "Tuemme häntä kaikin tavoin"

Brittilehti Daily Mail kertoi maanantaina FIAn tutkivan Lewis Hamiltonin toimia ennen ja jälkeen Toscanan GP:tä. Myös BBC sai myöhemmin vahvistuksen asialle. Hamilton pukeutui mustaan t-paitaan, jossa otettiin kantaa yhdysvaltalaisen Breonna Taylorin kuolemantapaukseen.

Daily Mailin mukaan FIA tutkii, tekikö Hamilton rata-alueella sääntöjen vastaisen poliittisen kannanoton.

Hamiltonin käyttämään t-paitaan oli painettu teksti "pidättäkää poliisit, jotka tappoivat Breanna Taylorin". Paidan selkäpuolella oli Taylorin kasvokuva ja teksti "sanokaa hänen nimensä".

BBC:n tavoittaman FIAn edustajan mukaan tapaus on kattojärjestön "aktiivisessa harkinnassa".

Daily Mailin arvio on, että mikäli Hamiltonin katsotaan rikkoneen sääntöjeä, kuusinkertainen maailmanmestari tuomitaan todennäköisesti sakkorangaistukseen.

Aihe on sikäli kiinnostava, että tallipäällikkö Toto Wolffilta kysyttiin juuri lauantain aika-ajojen jälkeen, onko tallin tai laajemmin koko Dailmerin sisällä käyty keskustelua siitä, millä tavalla kuljettajat voivat ottaa asioihin kantaa.

– Olemme tukeneet Lewisiä alusta asti. Kyse on liikkeestä, jossa taistellaan kaikenlaista rasismia ja syrjintää vastaan. Tallina ja yrityksenä olemme aina painottaneet sitä, miten tärkeää on taistella epäoikeudenmukaisuutta vastaan, Wolff aloitti.

Kun Wolffilta pyydettiin täsmennystä siihen, ovatko esimerkiksi Hamiltonin käyttämät vaatteet täysin Hamiltonin oma asia, Wolff vastasi myöntävästi.

– Ei puhettakaan. Se on täysin hänen oma päätöksensä. Mitä ikinä hän tekeekään, tuemme häntä. Lewis käy taistelua Black Lives Matter -liikkeen puolesta, ja tuemme häntä kaikin tavoin, miten vain voimme. Päätös on täysin hänen.

Breonna Taylor sai surmansa 13. maaliskuuta, kun poliisi vastasi Taylorin poikaystävän avaamaan tuleen. Poliisi ei kuitenkaan varmistanut, oliko tulilinjalla sivullisia.

Lue myös:

    Uusimmat